Omelet met Hüttenkäse en tomaat

14-04-2020

Aangezien er veel vraag is naar (koolhydraatarme) lunchrecepten, maakte ik deze omelet met Hüttenkäse. Simpel te maken, boordevol eiwitten en laag in koolhydraten. Daarnaast voegde ik er wat tomaat en rucola aan toe. Een voedzame en gezonde lunch zodat je er de rest van de middag weer tegen aan kunt.

Je kunt qua toppings natuurlijk eindeloos variëren. Kijk vooral naar wat je nog allemaal in de koelkast hebt liggen. Ook kun je de omelet laten afkoelen, zodat je hem ook mee kunt nemen on the go, voor een voedzame lunch onderweg! 

Deze omelet met Hüttenkäse en tomaat is:

  • Glutenvrij
  • Koolhydraatarm
  • Vegetarisch 

Ingrediënten

Voor twee personen

  • 4 eieren
  • 30-40 gram geraspte 30+ kaas
  • 150 gram Hüttenkäse
  • 125 gram cherrytomaten
  • 2 handen rucola
  • 20-30 gram pecannoten
  • peper en zout
  • 2 el melk of water
  • Verse bieslook of Italiaanse kruiden (optioneel)

Zo maak je de omelet

  • Halveer de tomaten en hak de pecannoten grof. 
  • Breek de eieren boven een kom. Roer de eieren met de melk (of water), peper en zout los met een vork. Voeg vervolgens de geraspte kaas toe en roer nog even goed door. Voeg er eventueel nog wat bieslook of Italiaanse kruiden naar wens aan toe.
  • Verwarm een scheutje olie in een pan en schenk het eimengsel in de pan. Verdeel de omelet over de hele pan. (Zet het vuur niet te hoog).
  • Duw ongeveer 30 seconden lang de omelet met een spatel vanaf de zijkant naar binnen, zodat het nog niet gestolde ei kan garen.
  • Als de omelet aan de onderkant begint te garen, vouw je de omelet dubbel en haal je de pan van het vuur. Laat circa 30 seconden doorgaren. 
  • Vul de omelet met de Hüttenkäse, tomaat, pecannoten en rucola. Breng op smaak met water peper (en zout). 

Gemiddelde voedingswaarde

Per persoon

  • 336 kcal
  • 22,5 gram vet, waarvan verzadigd 7 gram
  • 27,3 gram eiwitten
  • 4,5 gram koolhydraten
  • 2 gram vezels