Ontbijtwrap met ricotta en fruit

08-04-2018

Geschreven door Freya

Weer een heerlijk ontbijt recept van mijn gastblogger Freya. Zelf had ik dit recept nog nooit voorbij zien komen. 

Ik houd ervan om nieuwe dingen te proberen en te creëren.  Een wrap vullen met ricotta, banaan en kaneel en dan nog even in de grill! Het klinkt al geweldig toch? Alleen nog even aftoppen met wat rood fruit en agave siroop. Zo wil jij je ochtend toch ook beginnen! 

1 persoon - makkelijk 

Ingrediënten

  • 1 volkoren wrap
  • 2 el ricotta
  • 1 rijpe banaan
  • snufje kaneel
  • 4 aardbeien
  • ± 10 blauwe bessen
  • agave siroop

Zo maak je de ontbijtwrap

  • Verwarm je oven even voor op 180° op grill stand of gebruik een tosti ijzer.
  • Besmeer de wrap met de ricotta en schijfjes banaan en doe er wat kaneel overheen.
  • Vouw de wrap dicht en druk hem goed aan zo dat hij dicht blijft zitten.
  • Gril de wrap zo'n 5-8min licht bruin.
  • Snijd de aardbeien in de tussen tijd door midden.
  • Leg tenslotte de wrap op je bord het top hem af met de aardbeien en blauwe bessen. Doe er eventueel nog wat agave siroop overheen. 

Gemiddelde voedingswaarde

Per portie

  • 352 kcal
  • 10 gram eiwitten
  • 74 gram koolhydraten
  • 8 gram vezels
  • 8 gram vet, waarvan verzadigd 3 gram