Overnight banana oats

18-05-2018

Als de zon weer begint te schijnen en het weer wat warmer wordt, vervang ik mijn warme havermout vaak voor overnight oats. Dit is havermout die je een avond van te voren al klaarmaakt en in de koelkast bewaard en je de volgende dag koud op eet. Het heeft lang geduurd voordat ik mijn favoriete overnight oats had. Maar met dit recept kan het zeker niet mis gaan! Dit is jouw basis recept voor jouw favoriete overnight oats. Ook geef ik je natuurlijk een aantal heerlijke variatie tips mee! 

Ingrediënten voor de basis

Voor één portie

  • 35 -40 gram havermout
  • 1 el chiazaad
  • 100 ml (soja)melk
  • 150 gram (vanille)kwark

Optioneel

  • 2 tl lijnzaad
  • 1 tl kaneel
  • zoetstof  / vanille extract 

Extra's

Zelf voeg ik aan de basis altijd vanille toe en meestal ook kaneel, maar dit hangt af van welke toppings ik gebruik! Het is dus aan jou de keus wat je aan jouw basis toevoegt. Je kunt uiteraard ook gaan voor wat kokos, ahorn siroop, halve geprakte banaan, wat pindakaas, cacaopoeder of wat je maar wilt. 

Toppings

Als topping kies ik altijd fruit. Ik rasp er een appel doorheen of leg er wat schijfjes banaan op. Maar daarnaast vind ik rood fruit er ook heerlijk bij! Een eetlepel granola mag er bij mij ook niet aan ontbreken. Maar zoals ik al eerder zei, ook met de toppings kun je eindeloos variëren. 

Zo maak je de overnight oats

  • Weeg 35 gram havermout af en doe dit samen met de andere ingrediënten voor de basis, behalve de kwark, in een afsluitbaar potje.
  • Roer het geheel goed door en draai de deksel er op.
  • Zet het vervolgens een nachtje in de koelkast.
  • Haal het potje er de volgende ochtend uit en roer de kwark er doorheen, met eventueel de zoetstof. 
  • Voeg jouw favoriete toppings toe en genieten maar! 

Mijn favoriete combinaties

  • De basis met kaneel, vanille, geraspte appel en rozijnen.
  • De basis met koekkruiden, geraspte wortel, rozijnen en noten.
  • De basis met een halve geprakte banaan, ahorn siroop, kokos en pecannoten en wat schijfjes banaan. 
  • De basis met aardbeien, blauwe bessen en twee theelepels aardbeien jam.
  • De basis met cacao, pindakaas en banaan. 

Sla het recept op!


Gemiddelde voedingswaarde

Per portie - de basis

  • 326 kcal
  • 24 gram eiwitten
  • 35 gram koolhydraten
  • 6 gram vezels
  • 8 gram vet, waarvan verzadigd 2 gram.