Overnight oats met banaan en blauwe bes

07-05-2018

elke ochtend is het ontbijt weer een feestje, maar wat is mijn lievelingsontbijt? Nou overnight oats natuurlijk! Ja dan wordt het vroege opstaan toch een stuk minder erg. In de winter ben ik van de warme havermout, maar met dit heerlijke weer verlang ik steeds meer naar koude en frisse ontbijtjes dus ruil ik mijn warme havermout maar al te graag in. Ik denk dat ik 4-5 keer per week wel overnight oats als ontbijt eet en elke keer weer met andere toppings! Dit recept is glutenvrij en eventueel ook lactosevrij te maken. 

1 personen - glutenvrij 

Ingredi├źnten 

  • 40 gram havermout
  • 125 ml melk
  • 1 el chiazaad
  • Vanille shot / zoetstof
  • 100 gram kwark
  • halve banaan
  • handje blauwe bes
  • 1 el granola naar keuze
  • 1/2 el kokosrasp 
  • 3 pecannoten

Zo maak je de overnight oats

  • Pak een afsluitbaar potje en doe hier de havermout, melk en chiazaad in. Roer het goed door, doe de deksel er op en laat het een nachtje in de koelkast staan.
  • De volgende ochtend roer je de kwark en de zoetstof er doorheen. 
  • Snijd de banaan nog even in plakjes.
  • Top je overnight oats af met de granola, blauwe bessen, plakjes banaan, kokosrasp en de pecannoten niet te vergeten. 

Gemiddelde voedingswaarde

Per portie
  • 420 kcal
  • 22 gram eiwitten
  • 52 gram koolhydraten
  • 6 gram vezels
  • 12 gram vet, waarvan verzadigd 3