Paas recepten

27-03-2018

Weet je dit jaar niet zo goed wat je moet maken voor op de paas tafel? Geen probleem, want met deze recepten maak je een succes van je brunch! Of je nou van zoet af hartig houdt of gaat voor gezond of ongezond, er zit voor iedereen wat tussen! Mijn favoriet? De paas monchou taartjes! Ik kan niet wachten tot ik met mijn familie aan de brunch tafel zit en kan gaan genieten van al het lekkers! Wat is jouw favoriet? 

Paas pannenkoekjes

Nee, ook ik maak niet alle recepten zelf! Dit keer gebruikte ik gewoon de kant en klare American pancakes van de Albert Heijn. Erg makkelijk en geef toe ook wel eens mega lekker! Wil je toch liever zelf aan de slag gaan? Gebruik dan het recept van je favoriete pannenkoekjes inplaats van de American pancakes! 

Als ambassadeur van de Albert Heijn kreeg ik ook nog een pakket met paasproducten voor een geslaagde paasbrunch! Benieuwd wat er allemaal in zat? Neem dan even een kijkje op mijn Instagram!

Ingrediënten

  • 3 Ame­ri­can pan­ca­kes na­tu­rel (Albert Heijn)
  • 2 el hüttenkäse
  • 1 el Hero Fluweelzacht abrikozen jam
  • 1 paasei

Zo maak je de paaspancakes

  • Verwarm de pannenkoekjes in de magnetron zoals op de verpakking staat aangegeven of bak je favoriete pannenkoeken.
  • Stapel de pannenkoeken op.
  • Verdeel de hüttenkäse en de abrikozen jam over de pannenkoeken heen en als kers op de taart natuurlijk nog een chocolade paaseitje of twee! 

Pecannoten broodjes

Ingrediënten

voor 6 pecan broodjes 

  • 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 75 gram pecannoten
  • 25 gram halvarine
  • 40 gram kokosbloesemsuiker
  • 1 tl kaneel
  • 20 ml ahorn siroop of honing
  • 1 eigeel 

Zo maak je de pecannoten broodjes

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en zorg ervoor dat het bladerdeeg alvast ontdooid is.
  • Hak de pecannoten grof.
  • Doe de margarine, suiker, ahorn siroop of honing, pecannoten en de kaneel in een kom en mix dit met een mixer. Houd wel wat pecannoten over voor de garnering.
  • Deel het bladerdeeg in 3 gelijke stroken, maar snijd het bladerdeeg niet door! Het moet namelijk wel één geheel blijven.
  • Maak aan de boven en onderkant van het bladerdeeg inkepingen zodat je de reepjes straks goed om en om kunt vouwen.
  • Snijd in de breedte van de twee zijkanten kleine reepjes. Het moet nog wel een geheel blijven.
  • Doe een eetlepel van het mengsel in de middelste strook en vouw de boven en onderkant naar binnen. Vouw daarna de reepjes om en om over elkaar als een vlecht.
  • Besmeer vervolgens de broodjes met wat eigeel voor extra glans en strooi er nog wat pecannoten overheen.
  • Bak de broodjes nu ongeveer 20 minuten in de oven tot ze gaar / goudbruin zijn.

Paas monchou taartjes

  • 100 gram Bastogne koeken
  • 30 gram ongezouten boter
  • 125 ml slagroom
  • 1/2 zakje klopfix
  • 1 tl vanille aroma dr. oetker
  • 2 tl suiker
  • 125 gram monchou of roomkaas
  • 4 el Hero Fluweelzacht Abrikozen

Zo maak je de taartjes

  • Verkruimel de bastogne koeken zo fijn mogelijk. Ik doe dit altijd in een keukenmachine of blender. 
  • Zet een pannetje en smelt de boter. Voeg de bastogne kruimels en twee eetlepels Hero Fluweelzacht Abrikozen toe en roer het geheel goed door elkaar. 
  • Verdeel de bodem over vier schaaltjes of glazen en druk hem zachtjes aan met een lepel. Zet de schaaltjes vervolgens in de koelkast. Zo kan de bodem afkoelen.
  • Pak een kom en doe daar de slagroom, vanille aroma, klopix, suiker en monchou in en mix het met de mixer tot het geheel wat dikker wordt. 
  • Pak de schaaltje uit de koelkast en verdeel de monchou over de glaasjes met bastogne bodem. Zet ze vervolgens weer terug in de koelkast.
  • Laat de taartjes ongeveer 2 á 3 uur opstijven in de koelkast. 
  • Wanneer je de taartjes eruit haalt voeg je nog een halve eetlepel Hero Fluweelzacht Abrikozen per schaaltje toe. Zo lijkt het net een ei! 

Spelt scones

Ingrediënten

Voor 8 scones 
  • 250 gram speltbloem
  • 50 gram speltmeel
  • 2,5 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 el honing of kokosbloesemsuiker
  • merg van 1 vanille stokje
  • snufje zout
  • 50 gram margarine
  • 1 ei
  • 100 ml halfvolle melk of plantaardige melk

Clotted cream:

Niet zo gezond, maar wel erg lekker!

  • Klop 125 ml slagroom stijf en voeg er 250 ml mascarpone aan toe. Meng het geheel goed door elkaar.
  • Of meng 150 gram crème fraîche met 2 tl suiker.

Zo maak je de scones

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Doe de speltbloem, speltmeel, bakpoeder, kaneel, honing, vanille en een snufje zout bij elkaar in een mengkom. Meng het geheel door elkaar.
  • Smelt de margarine in een pannentje.
  • Klop in een andere bak het ei los met de melk en houd een beetje apart om de scones later mee in te smeren. Voeg het ei mengsel samen met de margarine toe aan het andere mengsel en kneed het tot een goed deeg.
  • Bestrooi het aanrecht met wat bloem en rol het deeg uit tot 1,5 cm dik. Steek met een glas rondjes uit het deeg.
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg de scones erop. Smeer de scones in met het overgebleven eimengsel. Bak de scones in ongeveer 12 á 14 minuten gaar.
  • Serveer de scones met wat clotted cream en jam.

Bolcourgette met ei 

Ingrediënten

Voor 1 bolcourgette

  • 1 bolcourgette
  • 1 ei
  • scheutje melk
  • 1 á 2 plakken parmaham
  • peper en zout

Zo maak je een bolcourgette met ei

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de bovenkant van de bolcourgette af en hol de courgette uit.
  • Bekleed de binnenkant van de courgette met de parmaham.
  • Klop in een kom het ei met melk, peper en zout los en giet het ei in de courgette.
  • Doe de courgette voor ongeveer 10-15 minuten in de oven en wacht tot het ei klaar is.