Pangranola met chocolade

29-04-2019

Heb je zin in verse granola, maar wil je 's ochtends geen half uur wachten voordat het klaar is? Dan is de pangranola met chocolade de perfecte oplossing. Zoals de naam het al aangeeft, maak je deze granola namelijk gewoon klaar in een pan en kun je dus ook kleine porties maken. 

Wil je liever wat meer eiwitten aan deze granola uit de pan toevoegen? Dat kan gemakkelijk door er een schep eiwitpoeder aan toe te voegen tijdens stap 2. Ik vind de granola altijd erg lekker in een schaaltje met soja yoghurt en vers fruit, maar je kunt er natuurlijk ook wat melk aan toevoegen of de granola gebruiken als topping voor je havermout.

Ik maakte er een chocolade variant van met onder andere cacao, pitten en kokos snippers. Je kunt er ook rozijntjes aan toevoegen of stukjes dadels. Het maakt eigenlijk niet zoveel uit, maar deze chocolade variant kan ik je zeker aanraden! 

Ingredi├źnten

Voor 2-3 personen

  • 70 gram grove havervlokken
  • 20 gram pompoenpitten
  • 15 gram zonnebloempitten
  • 2 el kokos schaafsel
  • 2 tl cacaopoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1,5 el honing
  • 1 el olijfolie 
  • 1 el chocolade drops (optioneel)

Zo maak je de pan granola

  • Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de havervlokken toe en bak kort aan. 
  • Voeg daarna de pompoenpitten, zonnebloempitten, kokosschaafsel, cacaopoeder en kaneel toe. Bak 2-3 minuten en schep regelmatig om.
  • Voeg na 3 minuten de honing toe en zorg ervoor dat de havervlokken goed bedekt zijn met een laagje honing. Bak 1-2 minuten aan. 
  • Laat de granola vervolgens afkoelen, zodat het knapperig kan worden. Voeg de chocolade drops pas toe als de granola volledig is afgekoeld. 

Afgedekt in een potje, blijft de granola zeker 2-3 dagen houdbaar! 


Gemiddelde voedingswaarde

Per portie

  • 260 kcal
  • 14 gram vet, waarvan verzadigd 3 gram
  • 6,5 gram eiwitten
  • 23 gram koolhydraten
  • 5 gram vezels