Parel couscous met falafel

29-09-2018

2 personen - vegetarisch - lactosevrij 

Ingrediënten

  • 100 gram parelcouscous of volkoren couscous (ongekookt)
  • 1 paprika rood
  • 1/4 komkommer
  • peterselie
  • 20 zwarte olijven
  • 1 el olie naar keuze
  • 200 gram falafel
  • 65 gram kikkererwten
  • 150 ml halfvolle yoghurt / soja yoghurt
  • 1 teen knoflook geperst
  • citroenrasp van 1/2 citroen
  • citroensap van 1/2 citroen
  • 30-40 gram feta

Zo maak je de couscous

  • Bereid de couscous volgens de verpakking.
  • Snijd de paprika en komkommer in blokjes. Snijd de peterselie fijn en de olijven in schijfjes.
  • Verhit was olie in de pan en bak de falafel 5-8 minuten, schep af en toe om. Giet vervolgens de kikkererwten af.
  • Meng de komkommer, tomaat, kikkererwten, olijven en peterselie met de couscous.
  • Meng 150 ml yoghurt met 1 teen geperste knoflook, 2 takjes peterselie, sap en rasp van de citroen en peper. Dit is je dressing. Je kunt hem alvast door de couscous mengen of apart serveren.
  • Kruimel vervolgens de feta over de couscous en genieten maar!
  • Voor wat extra bite kun je er nog wat pitten of noten aan toevoegen.