Parelcouscous met sojabonen en geitenkaas

30-03-2019

Parelcouscous is eigenlijk een soort mix van pasta en couscous en kun je zowel warm eten als verwerken in een salade. Aangezien het mooie weer er weer aan zit te komen heb ik een parelcouscous salade gemaakt. Ideaal om mee te nemen voor onderweg, naar de picknick of voor op werk.

Mocht je geen soja bonen kunnen vinden dan kun je uiteraard ook kiezen voor verse doperwten. Niet zo'n fan van geitenkaas? Ga dan voor feta. Ook erg lekker namelijk. De rozijntjes en wortel geven het gerecht een frisse smaak. Heb je toevallig nog restjes in de koelkast liggen? Voeg deze dan gewoon lekker toe aan de parelcouscous, want verspilling is zonder toch?

Deze parelcouscous is:

  • Vegetarisch
  • Glutenvrije te maken door de parelcouscous te vervangen door quinoa
  • Lactosevrij te maken door de geitenkaas te vervangen door lactosevrije mozzarella

Ingrediënten

Voor twee personen

  • 120 gram parelcouscous
  • 100 gram wortel julienne
  • 150 gram soja boontjes
  • 65 gram kidneybonen 
  • 40 gram rozijnen
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 2 el amandelschaafsel
  • 2 handjes rucola
  • 1 blokje groentebouillon minder zout
  • 1 el olijfolie

Voor de vinaigrette

  • 2 el extra vierde olijfolie
  • 1 1/2  tl balsamico-azijn
  • 1 tl honing
  • peper en zout naar smaak

Zo maak je de parelcouscous

  • Verhit 1 el olijfolie in een pan met deksel. Bak de parelcouscous vervolgens roerend 1 minuut aan op middelhoog vuur. Voeg 200 ml kokend water en het bouillon blokje toe en kook de parelcouscous, afgedekt in 10-12 minuten gaar. Roer af en toe door. 
  • Meng de ingrediënten voor de vinaigrette met elkaar en zet apart. Brokkel de geitenkaas grof en spoel de kidneybonen af en laat uitlekken. 
  • Giet de parelcouscous vervolgens af en laat goed afkoelen. Als de parelcouscous is afgekoeld meng je het met de overige ingrediënten. 
  • Wil je hem liever mee nemen? Bewaar dan de vinaigrette in een klein dressing bakje en voeg de rucola pas op de dag zelf toe. 



Gemiddelde voedingswaarde

  • 552 kcal
  • 15 gram vet, waarvan verzadigd 6 gram
  • 27 gram eiwit
  • 70 gram koolhydraten
  • 11 gram vezels
  • 0,9 gram zout