Pasen

18-03-2018

Het is bijna zover, en nee het is geen grap. Dit jaar valt pasen namelijk samen met 1 april. Als ik aan pasen denk dan denk ik aan gezelligheid, brunchen en natuurlijk chocolade eieren. Ik vind het altijd erg leuk om 's ochtends in de keuken de paasbrunch voor te bereiden. Scones staan dan bij mij ook altijd op het menu en dit jaar ook de avocado toast met een gepocheerd ei. Want eieren mogen natuurlijk niet ontbreken tijdens pasen. Welke paas producten zijn er dit jaar trouwens allemaal verkrijgbaar? Hier ga ik je in deze blog meer over vertellen! 

Pasen

Wat houdt Pasen nou eigenlijk in?

Ik kan wel een hele research doen naar de achtergrond van het paasverhaal, maar nee daar ben ik niet zo van. Wat ik wel erg tof vind is het lezen van blogs over pasen, waar het paasverhaal op een leuke manier verteld wordt. Gelukkig heeft mijn zus haar eigen blog en schrijft ze hier uitgebreid over Pasen. 

"De belangrijkste reden van ons paasfeest zal altijd de oorsprong blijven. We herdenken met Pasen een gebeurtenis die meer dan 2000 jaar gelden plaatsvond. Ik heb het hier over de wederopstanding van Jezus Christus. De derde dag na de Jezus kruisiging van Jezus was op Paaszondag het graf leeg. Vijf dagen later, wat we Pinksteren noemen, liet Jezus zich zien bij de apostelen (iemand die gestuurd wordt om een boodschap over te brengen). Hij was niet dood. Dit betekende dat de dood geen eind is van het leven hier op aarde. Er is leven na de dood. Dit is het belangrijkste gegeven voor Christenen." - Manon Sprenkeler Design


Maar waarom dan eieren, wie is de paashaas en hoe komen we überhaupt bij het paasvuur? Manon Sprenkeler van Manon Sprenkeler Design geeft op haar blog antwoord op al deze vragen.


Paas producten voor Foodies 

Als foodie houd ik natuurlijk ook de food trends bij op het gebied van Pasen en heb ik een aantal leuke, originele en vooral lekkere producten voor jullie op een rijtje gezet. Ook vertel ik jullie wat mijn favoriete paas chocolade is dit jaar! 

Mymuesli

Ook dit jaar heeft mymuesli weer een speciale paas editie, namelijk de Paas Granola met in honing gebakken havermout en choco-crunchy's als granola-basis verfijnd met chocoladevlokken en amandelschijfjes. Dat is nog niet alles want er zijn zelfs krokante gekarameliseerde amandel-balletjes aan toegevoegd om het helemaal af te maken.  Dit klinkt toch heerlijk en daarnaast zit de granola ook weer in een geweldige koker waar je alleen al verliefd op wordt. Een echte musthave dus voor op de brunch tafel! 

Naast de Paas Granola zijn er ook nog Mini Paas Muesli's. De zes mini muesli's bevatten drie verschillende smaken: de klassieke Chocolade Muesli, de Berry White Choc Muesli en de fris-fruitige Strawberry Lime Muesli. Ook deze mini kokers staan erg leuk op de brunch tafel. Geef iedereen een kommetje met yoghurt, vers fruit en zijn of haar eigen mini koker muesli. 


Godiva

De naam klinkt al luxe en dat is de chocolade ook. Deze Pasen heeft de Belgische luxe chocolatier weer wat heerlijks weten te creëren. De exclusieve paascollectie is is geïnspireerd op de kleurrijke en heldere lentesfeer. De nieuwe collectie bevat een overvloed aan natuurlijk paaseieren, maar ook aan paashazen en luxe chocoladedozen om samen van te genieten! Een ding is zeker, Godiva & Australian zijn dit jaar mijn favoriet.

Verschillende smaken eitjes:

  • Noir Pâté De Chocolat 85%  - pure chocolade met een vulling van rijke en glanzende pure chocoladepasta.
  • Noir Praliné Bréselienne - Pure chocolade met een vulling van zachte hazelnotenpraliné en Brésiliennenootjes.
  • Noir Vanille - Pure chocolade met een ganachevulling met zoete vanille.
  • Lait Mousse Speculoos - Melkchocolade met een zachte mousse van speculoos.
  • Lait Praliné - Melkchocolade met een vulling van hazelnotenpraliné.
  • Lait Fraise - Melkchocolade met een ganache van aardbei.
  • Noir Framboise - Pure chocolade met een crème van framboos.
  • Blanc - Volle witte chocolade 
  • Lait - Volle melk chocolade
  • Blanc Pranliné - Witte chocolade met een vulling van hazelnotenpraliné en biscuitine.

Even serieus tussen, wie kan er nou kiezen tussen één van deze heerlijke smaken? Doe mij ze allemaal maar! Voor de gehele paascollectie kun je hier gerust kijken!


Libeert Eggspressions

Een mega paasei van Belgische chocolade wie wilt dat nou niet? Voor iedere chocolade liefhebber is dit een droom die uitkomt als je het mij vraagt. Als je met jezelf hebt afgesproken dat je maar één paas ei per dag mag, dan weet je nu welke paaseieren je moet gaan bestellen! 

"De Eggspressions zijn beschikbaar in vier verschillende prints. Elke print is gebaseerd op een emoticon, met keuze uit hartjesogen, een grote glimlach, een muziek luisterend ei of het ei dat tranen in zijn ogen heeft van het lachen. Een leuk feitje: De twee meestgebruikte emoticons zijn deze met de ogen als hartjes en degene met tranen van het lachen. Naar welke ga jij deze Pasen op zoek? "

De Eggspressions zijn verkrijgbaar bij de Albert Heijn. 


Hands Off My Chocolate

Ja nog meer chocolade, maar daar staat Pasen bij mij bekent om. Hoe leuk zijn deze repen van Hands Off My Chocolate? De eerste eitjesreep ter wereld. Ze verzinnen ook steeds originelere dingen. Zo te zien zijn de mini chocolade eieren niet meer zo van deze tijd. De eitjesrepen zijn er in maar liefst drie verschillende smaken: 

  • The Egg Bar Carrot Cake 70% Dark Chocolate
  • The Egg Bar Crushed Toffee Eggs Milk Chocolate
  • The Egg Bar Milk & White Chocolate

Zo is er dus voor ieder wat wils. Ik heb The Egg Bar Crushed Toffee Eggs Milk Chocolate & The Egg Bar Milk & White Chocolate uitgeprobeerd en ben enorm benieuwd naar de Carrot Cake. Dus die ga ik zeker nog even halen. 


Australian 

Ik zou Lisa niet zijn als ik niet nog meer chocolade in huis had. Dus vandaar dat ik ook nog even een stukje schrijf over de Paas collectie van Australian. Australian blijft toch echt wel een van mijn lievelings chocolade merken samen met Godiva dit jaar. Een intense chocolade smaak van goed kwaliteit en dat is wat je proeft en de praliné vulling is de beste praliné die ik tot nu toe heb geproefd en ik kan je vertellen dat ik al heel veel verschillende soorten geproefd heb! 


Zelf paaseieren scheppen

Wat ik inmiddels zo tof vind is dat je bij veel winkels je eigen doosje met paaseieren kunt vullen. Zo kun je namelijk meerdere smaken proberen zonder dat je tien verschillende zakken in huis hebt. Waar kun je onder andere je eigen doosje met eieren vullen?

  • Jamin
  • Hema
  • Albert Heijn

Wist je trouwens dat de Hema een eigen pop-up store heeft waar je de eieren kunt kiezen? Ook introduceren zij drie nieuwe smaken: tompouce, discodip en koffie-crisp. Mijn favoriet? De Koffie-crisp! De HEMA pop-up shop is te vinden aan de Runstraat 25 in Amsterdam. 


De grote twee winnaars zijn dus zoals je al hebt kunnen lezen Australian en Godiva. Je betaald er misschien iets meer voor, maar je krijgt zeker kwaliteit voor je geld. Wat is jouw favoriet dit jaar?