Passievrucht overnight oats

05-04-2018

Daar is weer een overnight oats recept. Ik eet minimaal drie keer per week overnight oats en varieer er dan aardig op los.

Dit keer maakte ik hem met passievrucht en dit is echt een topper. De frisse smaak van de passievrucht gaat goed samen met de smaak van de kwark! Ook is dit ontbijt ideaal om mee te nemen. Je maakt het een avond van te voren zelfs al klaar. Zo bespaar je in de ochtend al veel tijd. 

1 persoon - makkelijk - glutenvrij

Ingrediënten 

Voor één portie

  • 35 gram havermout
  • 1 el chiazaad
  • 100 ml melk na keuze
  • 1 tl zoetstof of vanille extract 
  • 150 gram magere kwark
  • 1 passievrucht

Zo maak je de overnight oats

  • Weeg 35 gram havermout af en doe dit samen met de chiazaad, melk en zoetstof in een afsluitbaar potje.
  • Roer het geheel goed door en draai de deksel er op.
  • Zet het vervolgens een nachtje in de koelkast.
  • Haal het potje er de volgende ochtend uit en roer de kwark er doorheen, met eventueel nog wat extra zoetstof.
  • Snijd de passievrucht door midden en doe het vruchtvlees in je overnight oats. 

Gemiddelde voedingswaarde

Per portie

  • 355 kcal
  • 25 gram eiwitten
  • 37 gram koolhydraten
  • 9 gram vezels
  • 9 gram vet, waarvan verzadigd 2