Spaghetti met hüttenkäse

16-04-2018

Vegetarisch - twee personen - makkelijk

Wil je gezond en lekker eten, maar heb je weinig tijd? Dan is dit de perfecte maaltijd. In een handomdraai zet je namelijk deze heerlijke spaghetti boordevol groenten op tafel. Dit recept is ook ideaal om te mealpreppen. Laat de spaghetti afkoelen, schep het in een bakje, zet het bakje in de koelkast en wanneer je wilt gaan eten hoef je het alleen nog op te warmen. Makkelijker kan het niet! Ik vind dit echt ideaal op drukke dagen. Geen excuus om ongezond te gaan eten wanneer je druk bent en voor als je een dagje wat minder koolhydraten wil eten, vervang de spaghetti door courgetti. 

Ingrediënten

voor twee personen

  • 150 gram spelt of volkoren spaghetti
  • 2 el olijfolie (citroen)*
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 halve rode ui
  • 150 gram courgette
  • 100 gram aubergine
  • 100 gram spinazie
  • 100 gram hüttenkäse
  • 2 el groene pesto
  • 2 el pijnboompitten
  • peper en zout

Optioneel

  • gepofte tomaten

* Heb je geen citroen olijfolie in huis, neem dan twee eetlepels olijfolie en twee theelepels citroensap. 

Zelf kan ik niet tegen knoflook en ui, dus heb ik dit weggelaten. Daarom heb ik de pesto ook zelf gemaakt aangezien er in pesto vaak ook knoflook zit. Maar dit zijn natuurlijk wel de smaakmakers van een recept. Het recept is vegetarisch, maar wil je er toch liever vlees in? Snijd dan 250 gram kip in blokjes en bak dit bij de groenten gaar. 

Zo maak je de spaghetti

  • Breng een pan water aan de kook en kook de spaghetti volgens de verpakking gaar.
  • Pers of snijd ondertussen de knoflook en de ui fijn en fruit dit in een pan met wat olie aan.
  • Snijd de courgette en aubergine in blokjes en bak dit vervolgens mee.
  • Als de groenten gaar is bak je de spinazie nog even kort mee. 
  • Giet vervolgens de spaghetti af en roer er twee eetlepels citroen olijfolie doorheen. Schep de groenten er vervolgens doorheen en roer het goed door elkaar.
  • Schep er nog wat hüttenkäse met pesto overheen en strooi er nog wat pijnboompitten overheen en je pasta is klaar. 
  • Als je gaat mealpreppen is het handiger op de hüttenkäse pas er op te doen wanneer je gaat eten. 

Gemiddelde voedingswaarde

Per portie

  • 518 kcal
  • 21 gram eiwitten
  • 61 gram koolhydraten
  • 7-10 gram vezels (afhankelijk van de spaghetti)
  • 20 gram vet, waarvan verzadigd 3 gram