Pasta met romige pompoensaus

29-08-2019

Ingrediënten

Voor twee personen

  • 130 - 150 gram volkoren fusilli of kikkererwt fusilli
  • 500 gram pompoenblokjes
  • 100 ml kookroom finesse light of Alpro Cuisine light
  • 125 gram magere spek reepjes of vegetarische spekreepjes
  • 2 handjes rucola
  • 2 schijfjes geitenkaas
  • 2 el pittenmix of pompoenpitten/zonnebloempitten
  • 1/2 groentebouillon blokje minder zout
  • ½ gedroogde salie
  • ½ teen knoflook
  • mespuntje kaneel

Zo maak je de pasta met pompoensaus

  • Breng in een pan ruim water aan de kook samen met het groentebouillon blokje. Zodra het water kookt, voeg je de pompoen blokjes toe en kook je de pompoen in 10-15 gaar. Giet af en laat uitstomen. 
  • Breng in een andere pan ruim water aan de kook en kook de fusilli volgens de verpakking gaar. Giet af en laat uitstomen.
  • Rooster de pitten in een droge koekenpan 2 minuten op hoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart. Bak in dezelfde koekenpan de spekblokjes licht krokant, zonder olie. Pers de knoflook of snijd fijn. Brokkel de geitenkaas grof. 
  • Voeg de kookroom, gedroogde salie, mespuntje kaneel en knoflook toe aan de pan met pompoenblokjes en pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met wat peper. Meng de spekjes erdoorheen, zodat het zoutige van de spekjes er goed in kan trekken. Roer vervolgens door de pasta. 
  • Verdeel de pasta over de borden en verdeel de rucola eroverheen. Garneer met de geitenkaas en pitten. 

Je kunt de pasta ook afgedekt, 2 dagen in de koelkast bewaren. Voeg dan de rucola, geitenkaas en pitten pas toe wanneer je gaat eten. 

Gemiddelde voedingswaarde

Per portie

  • 474 kcal
  • 15 gram vet, waarvan verzadigd 5 gram
  • 29 gram eiwitten
  • 51 gram koolhydraten*
  • 9 gram vezels

*Liever wat minder koolhydraten? Ga dan voor kikkererwt fusilli van de Albert Heijn.