Pasta met romige pompoensaus

24-10-2019

Deze herfst ga ik los met pompoen! Waarom? Omdat het zo'n veelzijdige groente is en ik er gewoon dol op ben. Van pompoen in mijn havermout tot deze pasta met pompoen saus en nog veel meer! Ook staan er al heel wat recepten op de blog, maar dit is toch wel een van mijn favoriete. Een pasta saus van pompoen, ja het kan echt en ooohh loooorrdd wat is hij lekker. Dit wil je proberen!

Een tikkeltje romig, iets wat zoet, maar ook weer een zoutje. Veel verschillende smaken ga je in ieder geval proeven. Dit keer voegde ik er magere spekblokjes aan toe, maar je kunt natuurlijk ook gewoon voor de vegetarische variant gaan! Wil je er nog meer groenten aan toe voegen? Voeg er dan los nog wat geroosterde pompoen blokjes aan toe of wat gebakken champignons! Een gezond, herfstachtig maaltje dat is alles wat je wilt rond deze tijd van het jaar. 

Ingrediënten

Voor twee personen

  • 130 - 150 gram volkoren fusilli of kikkererwt fusilli
  • 500 gram pompoenblokjes
  • 100 ml kookroom finesse light of Alpro Cuisine light
  • 125 gram magere spekblokjes of vegetarische spekjes
  • 2 handjes rucola
  • 2 schijfjes geitenkaas
  • 2 el pittenmix of pompoenpitten/zonnebloempitten
  • ½ groentebouillon blokje minder zout
  • ½ tl gedroogde salie
  • ½ teen knoflook
  • mespuntje kaneel
  • 125 gram champignons (optioneel)

Zo maak je de pasta met pompoensaus

  • Breng in een pan ruim water aan de kook samen met het groentebouillon blokje. Zodra het water kookt, voeg je de pompoen blokjes toe en kook je de pompoen in 10-15 gaar. Giet af en laat uitstomen. 
  • Breng in een andere pan ruim water aan de kook en kook de fusilli volgens de verpakking gaar. Giet af en laat uitstomen.
  • Rooster de pitten in een droge koekenpan 2 minuten op hoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart. Bak in dezelfde koekenpan de spekblokjes licht krokant, zonder olie. (Gebruik je champignons? Snijd deze dan even in plakjes en bak ze mee bij de spekjes). Pers de knoflook of snijd fijn. Brokkel de geitenkaas grof. 
  • Voeg de kookroom, gedroogde salie, mespuntje kaneel en knoflook toe aan de pan met pompoenblokjes en pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met wat peper. Meng de spekjes erdoorheen, zodat het zoutige van de spekjes er goed in kan trekken. Roer vervolgens door de pasta. 
  • Verdeel de pasta over de borden en verdeel de rucola eroverheen. Garneer met de geitenkaas en pitten. 

Je kunt de pasta ook afgedekt, 2 dagen in de koelkast bewaren. Voeg dan de rucola, geitenkaas en pitten pas toe wanneer je gaat eten. 

Gemiddelde voedingswaarde

Per portie

  • 474 kcal
  • 15 gram vet, waarvan verzadigd 5 gram
  • 29 gram eiwitten
  • 51 gram koolhydraten*
  • 9 gram vezels

*Liever wat minder koolhydraten? Ga dan voor kikkererwt fusilli van de Albert Heijn.