Pastasalade met kip en gele curry

22-04-2019

Pastasalade met pulled chicken en gele curry salade. Klinkt geweldig toch? En dat is het natuurlijk ook! De combinatie kip en gele curry vind ik namelijk erg lekker. Deze pastasalade kun je natuurlijk ook gemakkelijk vegetarisch maken door het gebruik van vegetarisch kipstukjes. Zelfde smaak, zelfde effect en voor ieder wat wils. Een deze pastasalade met kip zit een bijzonder ingrediënten en daar ga ik je nu meer over vertellen.

Eindeloos genieten dat kan met Optimel, doordat de Optimel producten 0% vet en geen toegevoegde suikers bevatten. Vele van jullie kennen Optimel vooral van de drinkyoghurt en (Griekse) yoghurt, maar sinds kort hebben ze iets nieuws, namelijk salades in drie verschillende smaken:

  • Gele curry
  • Paprika komkommer
  • Sellerie appel en krent

Hartige producten van Optimel dus met 0% vet en zonder toegevoegde suikers zoals je gewend bent. Deze salades bevatten dus een stuk minder calorieën dan de standaard salades. Zonder schuldgevoel genieten dus.

Je kunt natuurlijk je brood of crackers rijkelijk beleggen met deze salades of je rauwkost erin dippen, maar ik maakte er deze pastasalade mee! De gele curry salades gebruikte ik dus eigenlijk als een soort saus/dressing. 

Deze pastasalade is

  • Glutenvrij te maken door voor glutenvrije pasta te kiezen
  • Vegetarisch te maken door vegetarische kip stukjes te gebruiken 
  • De Optimel salades zijn niet lactosevrij, dus is deze pastasalade niet lactosevrij te maken als je de Optimel salades gebruikt. Dan zou je zelf een dressing moeten maken met bijvoorbeeld soja yoghurt en curry poeder.

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 120-130 gram volkoren fusilli (ongekookt)
  • 150 gram kipfilet 
  • 1 blokje groentebouillon 
  • 1 rode paprika
  • 150 gram komkommer 
  • 1/2 mango
  • 2 stengels bleekselderij 
  • 1,5 el barbecuesaus 
  • 150 gram Optimel salade gele curry
  • 2 handjes rucola
  • 2 el pistachenoten

Zo maak je de pastasalade

  • Breng een ruime pan water aan de kook en kook de pasta volgens de verpakking gaar. Giet vervolgens af en laat goed afkoelen.
  • Breng nog een pan water aan de kook. Zodra het water kookt voeg je hier de kipfilet en het bouillonblokje aan toe. (Gebruik je vegetarische kip? Ga dan naar de volgende stap) en kook je de kip in 20 minuten gaar.
  • Gebruik je vegetarische kip? Verhit dan een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de kip stukjes gaar.
  • Snijd onder tussen de paprika, komkommer en mango in kleine blokjes. Snijd de bleekselderij in halve maandjes.
  • Zodra de kip klaar is trek je het met twee vorken uit elkaar totdat je 'pulled' chicken hebt. Gebruik je vegetarische kip stukjes. Dan hoef je dit niet te doen. Meng de kip met de barbecuesaus.
  • Meng in een kom de afgekoelde pasta met de gele curry salade. Voeg vervolgens de paprika, komkommer, mango, bleekselderij en rucola toe en meng alles goed door elkaar. Top de salade af met wat pistachenoten en genieten maar.

Wil je de pastasalade liever mee nemen? Dat kan! Voeg dan de rucola en pistachenoten pas toe wanneer je gaat eten. Zo blijven de noten lekker crunchy en wordt de sla niet slap. 


Gemiddelde voedingswaarde

Per portie

  • 485 kcal
  • 8 gram vet, waarvan verzadigd 1 gram
  • 31 gram eiwit
  • 65 gram koolhydraten
  • 9 gram vezels
  • 1 gram zout