Pindakaas blissballs met kokos

15-09-2019

Pindakaas, wie is er niet dol op? Remke van Fit Food Style maakte weer een heerlijk recept voor op de blog, namelijk deze blissballs met onder andere havermout, pindakaas en kokos. Klinkt geweldig toch? De blissballs zijn glutenvrij, lactosevrij en gemakkelijk vegan te maken door voor agave siroop te kiezen. Zeezout geeft een verassende smaak, maar is heerlijk in combinatie met het zoete van de dadels. Zeker het proberen waard.

Uit het beslag kun je gemakkelijk 12 balletjes halen. Zo heb je meerdere dagen een heerlijke snack bij de hand. Ideaal als je het mij vraagt. Daarnaast hoef je ze niet in de oven te bakken. Binnen een handomdraai zet je dus deze heerlijke blissballs op tafel en een grote kans dat je alle ingrediënten al in huis hebt.

Ingrediënten 

Voor 12 stuks

  • 20 gram havermout
  • 120 gram pindakaas kokos zeezout*
    (van de Pindakaaswinkel) of 100% pindakaas met stukjes 
  • 100 gram dadels
  • 25 gram geraspte kokos
  • 20 gram honing
  • Snufje zout

* Het lekkerste is om pindakaas te nemen met stukjes noot, dan krijg je een beetje een bite in je blissballs.

Zo maak je de pindakaas blissballs

  • Doe de havermout in de blender of keukenmachine en maal deze fijn.
  • Voeg de Pindakaas, de dadels, 15 gram kokos, de honing en het snufje zout er aan toe en mix dit samen tot het goed gemengd is. Soms moet je de blender even stoppen en het deeg van de rand af schrapen en opnieuw aanzetten.
  • Rol van het deeg 12 balletjes met je handen. Ongeveer een kleine eetlepel per balletje.
  • Doe het restant van de kokos in een diep bord en rol de balletjes erdoor heen zodat ze een laagje kokos krijgen.
  • Zet de balletjes ongeveer een half uur in de vriezer.
  • Ze zijn klaar om gegeten te worden, njoy!

Gemiddelde voedingswaarde 

Per stuk

  • 89 kcal
  • 6 gram vet, waarvan verzadigd 1,5 gram
  • 3 gram eiwtten
  • 6 gram koolhydraten
  • 1,5 gram vezels