Pindakaas granola cups

06-09-2019

Lenna, beter bekent als Lennaomrani op Instagram, bracht laatst voor mij haar zelfgemaakte granola cups met pindakaas en chocolade mee. Ik wilde even een hapje proeven, maar het bleef natuurlijk niet bij een hapje, want daar waren ze veel te lekker voor. Ik besloot dus om ze zelf thuis ook nog eens te maken, maar dan met mijn eigen twist eraan.

Deze bananenbrood granola cups zijn gevuld met pindakaas en chocolade en afgetopt met noten en pitten. Ze zijn gevaarlijk lekker en ik waarschuw je alvast, probeer ze niet allemaal in één keer op te eten. Wist je dat deze granola cups met pindakaas en chocolade zelfs helemaal vegan zijn?! Een echte traktatie en gemakkelijk om te maken en wie is er nou niet dol op de combinatie banaan, pindakaas en chocolade?

Ingrediënten

Voor zes stuks 

  • 115 gram havermout
  • 1 banaan, zo rijp mogelijk
  • 3 el honing/agave siroop etc.
  • 1 tl kaneel
  • 4 el 100% pindakaas
  • 75 gram extra pure chocolade

Optioneel

  • 1 el pompoenpitten
  • 1 el gehakte macadamia noten

Zo maak je de granola pindakaas cups

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Prak de banaan zo fijn mogelijk. Meng met de havermout, honing, kaneel en één el pindakaas in een kom en kneed goed.
  • Verdeel het mengsel over de muffinvorm. Druk de bodem goed aan en de zijkanten, zodat er kuipjes ontstaan. Bak ±20 minuten goudbruin en knapperig in de oven. Haal ze er daarna uit en laat iets afkoelen.
  • Smelt vervolgens de overige 3 eetlepels pindakaas in een pan en verdeel over de zes granola cups. Laat 15-20 minuten opstijven in de koelkast.
  • Hak nu eventueel de macadamia noten grof, als je deze gebruikt.
  • Smelt daarna de chocolade en verdeel dit dan weer over de pindakaas. Garneer eventueel met de pompoenpitten en macadamia noten en laat nogmaals 15-20 minuten opstijven in de koelkast en daarna zijn ze klaar om er van te genieten.

Je kunt ze ±3-4 dagen afgedekt bewaren in de koelkast. 

Gemiddelde voedingswaarde

Per stuk, zonder toppings

  • 241 kcal
  • 12 gram vet, waarvan verzadigd 4 gram
  • 6 gram eiwitten
  • 26 gram koolhydraten
  • 4 gram vezels