Pita met hummus en vega gehakt

05-11-2018

Pita's kun je natuurlijk prima vullen, maar ik wilde er eens iets anders mee doen. Daarom maakte ik deze pita pizza's, royaal besmeerd met Obela Hummus Mediterranean Style, vegetarisch gehakt en witte kaas! Ideaal als lunch of avond eten met een frisse salade erbij! De chili flakes geven dit gerecht net wat extra pit. 

Ingrediënten

  • 2 volkoren pita broodjes
  • 75 gram Obela Hummus Mediterranean Style
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 rode ui
  • 100 gram (vegan)gehakt
  • 40 gram witte kaas
  • 2 takjes peterselie
  • Chili flakes

Liever vegan? Vervang dan de witte kaas door edelgistvlokken. 

Zo maak je de pita's

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de pita's in 4-6 minuten af.
  • Pers de knoflook en snijd de ui fijn. Verwarm wat olie in een pan en fruit de knoflook en ui aan.
  • Voeg vervolgens de (vega)gehakt toe en breng op smaak met wat peper, zout en de fijngehakte peterselie.
  • Verdeel de Hummus Mediterranean Style royaal over de pita broodjes heen en beleg vervolgens met het gehakt mengsel.
  • Kruimel er tenslotte nog wat witte kaas overheen en de chili flakes voor wat extra pit.



Gemiddelde voedingswaarde

Per pita hummus

  • 402 kcal
  • 23 gram eiwitten
  • 45 gram koolhydraten
  • 13 gram vet, waarvan verzadigd 3 gram