Pita met zalm en ei

18-01-2019

Zoete ontbijtjes hebben vaak mijn voorkeur, maar zo af en toe heb ik in de ochtend zin in iets hartigs! Dus daarom maakte ik deze ontbijt pita's met gerookte zalm, ei, spinazie en een hüttenkäse mosterd dip. Uiteraard kun je de pita's ook als lunch serveren. Het is maar net wanneer jij er zin in hebt! 

Tip wanneer je de pita's gaat kopen, ga voor de volkoren variant en niet voor de witte pita's. De volkoren pita's bevatten namelijk meer vezels, die zorgen voor een verzadigd gevoel! Dit ontbijt is dus lekker voedzaam om je dag goed mee te beginnen! 

Daarnaast wordt het aangeraden om minimaal één keer per week een portie (vette) vis te eten. Zalm is een vette vissoort met omega 3 vetzuren. Dit zijn de meervoudig onverzadigde vetzuren die goed zijn voor ons lichaam! Daarnaast bevatten de zalm en eieren veel eiwitten wat ook nog eens voor een verzadigd gevoel zorgt. Kortom een prima ontbijt om de dag mee te beginnen! 

Ingrediënten 

2 personen - *gluten,- en lactosevrij mogelijk - ontbijt / lunch

Voor de pita's 

  • 2 volkoren pita's 
  • 3 eieren
  • 1 el hüttenkäse 
  • scheutje melk
  • snufje dille
  • 1 tl mosterd
  • 1/2 rode ui
  • handje spinazie
  • 50 gram gerookte zalm

Voor de dip

  • 100 gram hüttenkäse
  • 1 tl dijon mosterd
  • snufje dille
  • peper en zout naar wens

Zo maak je de pita's met zalm en ei

  • Bak de pita's af volgens de verpakking.
  • Klop de eieren los met één el hüttenkäse, scheutje melk, dille en mosterd.
  • Verwarm 1 el olijfolie in de pan en schenkt de eieren er bij. Blijf voortdurend roeren, zodat er roerei ontstaat. Bak de roerei ongeveer 3 minuten aan op middelhoog vuur. 
  • Meng de ingrediënten voor de dip in een schaaltje. 
  • Snijd ondertussen de ui in ringen en de pita's open.
  • Vul de pita's met wat spinazie, zalm, roerei en rode ui. Strooi er nog wat dille overheen en serveer met de dip.