Pita pizza met paprika, champignons en olijven

11-04-2018

Kleine pizza's maken? Dat gaat makkelijk met pita broodjes! Ideaal als lunch, maar ook als diner! Voor welke toppings ga jij? Dit zijn in ieder geval mijn favoriete pita pizza's! Heerlijk met champignons, paprika en olijven! Binnen een handomdraai heb jij ze al op tafel staan en zo ongezond hoeven pizza's dus helemaal niet te zijn! Het ligt er natuurlijk wel aan wat je er op doet, maar deze zijn zeker verantwoord. En lekker! 

2 personen - vegetarisch

Ingrediënten 

  • 3 spelt of volkoren pita broodjes 
  • tomaten frito, ik gebruikte ± 10 el.
  • oregano
  • 1 paprika
  • 12 champignons 
  • ± 18 olijven
  • 1 bol mozzarella
  • peper en zout
  • 3 handjes rucola
  • 2 el pitten mix

Zo maak je de pita pizza's

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd vervolgens de pita's door de helft. Pas wel op, want de pita's zijn namelijk erg dun en breken snel, maar het is zeker mogelijk.
  • Smeer de zes helften in met de tomaten frito en bestrooi met wat oregano.
  • Snijd de paprika in blokjes, de champignons in plakjes en de olijven in ringetjes en beleg de pizza's ermee. 
  • Snijd tenslotte de mozzarella in blokjes en verdeel ook dit over de pizza's heen. Breng ze eventueel nog op smaak met wat peper en zout.
  • Bak de pizza's in 12-15 minuten gaar, totdat de mozzarella goed gesmolten is. 
  • Haal ze daarna uit de oven en doe er nog wat rucola en pitten overheen en je pita pizza's zijn klaar. Dat wordt smullen! 

Gemiddelde voedingswaarde

Per 3 helften

  • 480 kcal
  • 20 gram eiwitten
  • 68 gram koolhydraten
  • 13 gram vet, waarvan verzadigd 3 gram