Pita broodjes met tonijn

25-05-2018

Pita broodjes worden vaak gevuld met shoarma, maar waarom eigenlijk? Je kunt er namelijk zoveel meer mee maken dan alleen dat. Daarom sprong ik de keuken in en toverde dit recept op tafel, makkelijk te maken, erg lekker en natuurlijk best wel gezond! Ideaal als lunch, maar ook prima voor het avondeten. Ik raad 2 á 3 pita helften aan voor een lunch gerecht en 3 á 4 voor het avond eten, maar dat is natuurlijk aan jouw! Je kunt er ook nog een lekkere salade bij maken natuurlijk! Kun je geen spelt pita's vinden in de supermarkt? Neem dan de volkoren variant.

Liever glutenvrij? Er bestaan ook glutenvrije pita broodjes en liever lactosevrij? Gebruik dan lactosevrije crème friache of lactosevrije roomkaas en laat de hüttenkäse achterwegen. 

2 personen - tarwevrij  

Ingrediënten

  • 3 spelt pita's 
  • 75 gram creme fraiche light
  • Italiaanse kruiden
  • ± 200 gram hüttenkäse (light)
  • 200 gram tonijn in water uit blik
  • 3 handjes rucola
  • halve rode ui
  • ± 20 snoeptomaatjes 
  • 2 el pitten mix 

Het servies en de plank is afkomstig van Bowls and Dishes serie wateR. 

Zo maak je de pita pizza's

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd vervolgens de pita's door de helft. Pas wel op, want de pita's zijn namelijk erg dun en breken snel, maar het is zeker mogelijk.
  • Smeer vervolgens de zes helften dun in met de crème fraiche en strooi er wat (Italiaanse)kruiden overheen. 
  • Bak de pita's 12-15 minuten af in de voorverwarmde oven. Laat ze daarna even afkoelen.
  • Verdeel vervolgens de hüttenkäse over de pita helften heen en verdeel daaroverheen de tonijn en rucola. 
  • Snijd de tomaten door de helft en de uien in ringen en verdeel ook deze over de pizza heen, strooi er vervolgens nog wat pitten overheen en genieten maar! Breng eventueel wat meer op smaak met peper en zout. 

Gemiddelde voedingswaarde

Per 3 helften = 1 portie

  • 520 kcal
  • 49 gram eiwitten
  • 62 gram koolhydraten
  • 7 gram vet, waarvan verzadigd 3 gram