Pizza sticks met dip

30-12-2018

Opzoek naar een lekker hapje voor bij de borrel? Ga dan voor deze pizza sticks met kaas, ui en barbecue saus! Gemakkelijk te maken en dit gaat zeker bij iedereen in de smaak vallen. Ik gebruikte de sausen van de Saus Guru. Niet alleen lekker, maar ook  nog eens een product met een ontzettend mooi design. Als bodem nam ik de bodem van Magioni, aangezien hier groente in is verwerkt en dat proef je echt niet kan ik je vertellen! 

Ingrediënten

1 pizza - 4 personen - vegetarisch

Optioneel

  • 1/2 rode peper
  • 2 takjes fijn gesneden koriander
  • Dip na keuze

Zo maak je de pizza

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
  • Meng de tomaten passata met de barbecue saus en snijd de ui in ringen. 
  • Verdeel eerst de saus over de bodem, vervolgens de kaas en tenslotte de ui. 
  • Bak de pizza ongeveer 10 minuten in de oven tot de kaas goed gesmolten is. Snijd in de tussentijd de bosui en eventueel rode peper en koriander fijn. 
  • Haal de pizza uit de oven en snijd in reepjes. Strooi de overige ingrediënten eroverheen en serveer met een dip naar keuze. Ik ging voor de stokbrood saus van de Saus Guru, maar je kunt ook zelf een gezondere dip maken. Zie onderstaande tip. 

Tip: meng 125 ml crème fraîche met 2 el halfvolle yoghurt, 1 teen knoflook en wat fijngesneden bieslook voor een gezondere dip.