Pompoen havermout

18-07-2019

De herfst is weer aangebroken en dat betekent heel veel pompoen eten, wellicht dat de herfst daarom misschien wel mijn favoriete seizoen is. Ik ben namelijk dol op pompoen en zelfs in mijn ontbijt. Daarom maakte ik deze havermout met jawel, pompoen! Heerlijk dat het was en je gelijk al 150 gram groenten binnen, hoe fijn is dat. Een goede start van de dag in ieder geval.

Het allerlekkerste is om de pompoen in de oven te roosteren met een beetje olie en speculaaskruiden, maar oké we hebben niet allemaal even veel tijd in de ochtend, snap ik! Daarom kun je de pompoen ook gewoon koken. Doe ik ook gewoon 9 van de 10 keer. Kook dan gelijk twee porties, zodat je de volgende ochtend de pompoenpuree gelijk kunt toevoegen!

Nog niet helemaal overtuigd van pompoen in je havermout? Ga dan snel dit recept eens proberen. Dan weet ik zeker dat je niets anders meer wilt! 

Dit recept is

  • Lactosevrij
  • Glutenvrij
  • Vegan

ingrediënten

Voor één portie

  • 150 gram pompoen blokjes
  • 45 gram havermout
  • 200 ml (soja)melk
  • 1 tl kaneel of pumpkin spice mix
  • 1 tl honing of agave siroop
  • halve banaan
  • handje pecannoten

Zo maak je de pompoen havermout

  • Breng een laagje water aan de kook in de pan en kook de blokjes pompoen in 5-8 minuten gaar.
  • Pak een andere pan en doe hier de havermout, melk, kaneel/pumpkin spice en zoetstof in en breng ook dit mengsel aan de kook.
  • Zodra het begint te koken draai je het vuur lager en blijf je goed roeren.
  • Als de havermout de gewenste dikte heeft zet je het vuur uit.
  • Prak de pompoen fijn met een vork of pureer het met een staafmixer. Roer de pompoen puree vervolgens goed door de havermout heen.
  • Top de havermout af met de halve banaan en wat pecannoten en genieten maar!  

Gemiddelde voedingswaarde

Per portie
  • 385 kcal
  • 14 gram eiwitten
  • 58 gram koolhydraten
  • 5 gram vezels
  • 9 gram vet, waarvan 1 gram verzadigd vet