Pompoen soep voor kerst

18-11-2019

Soep doet het altijd goed met kerst. Deze pompoen is ideaal als voorgerecht en je kunt het gemakkelijk een dag van te voren al klaarmaken. Ideaal! Door bladerdeeg sterren te maken, ziet de soep er gelijk feestelijk uit. De salie geeft het nog even een speciale en smaakvolle touch! 

Ook krijg je zo zelfs met de kerst nog gemakkelijk wat extra groenten binnen. Het hoeft heus niet allemaal zo ongezond te zijn tijdens de feestdagen. 

Ingredi├źnten

Voor 4 personen

  • 2 vellen bladerdeeg
  • 1 ei
  • Parmezaanse kaas naar smaak
  • 1 pompoen
  • 3 tenen knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 3 blaadjes salie
  • 1 blokje groentebouillon minder zout
  • 500 ml water

Zo maak je de soep

  • Haal 2 vellen bladerdeeg uit de vriezer en laat iets ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden. Steek met een steker sterren (of een andere vorm) uit het bladerdeeg. Kluts het ei en bestrijk het bladerdeeg ermee.
  • Leg er een blaadje salie op en strooi er versgemalen peper en parmezaanse kaas naar smaak over.
  • Bak 20 tot 25 minuten in de oven of totdat ze goudbruin zijn.
  • Snijd ondertussen de pompoen in blokjes en hak de knoflook grof. Verhit een scheutje olijfolie in een kookpan en bak de pompoen samen met de knoflook, 3 blaadjes salie, peper en een snufje zout circa 10 minuten.
  • Voeg dan 1 groentebouillonblokje toe en 500 ml water en laat 10 minuten koken of totdat de pompoen gaar is. Pureer de soep en serveer met de sterretjes.

Tip

  • Je kunt het overige bladerdeeg uiteraard ook bestrijken met ei en bestrooien met parmezaanse kaas en versgemalen peper en serveren bij de soep.
  • Je kunt zowel de soep als de sterren van bladerdeeg een dag van te voren maken. Bewaar de sterren in een luchtdichte trommel.