Stamppot met Chinese kool en falafel

31 - 01 - 2023 | Avondmaaltijd

We kennen allemaal de standaard stamppotten wel. Stamppot boerenkool, hutspot, stamppot andijvie en ga zo nog maar even door. Deze stamppot met Chinese kool en falafel is toch even een tikje anders. 

Door gebruik van currypoeder, kerrie hummus en kokosmelk krijgt de stamppot een verrassende smaak. De bosuien jus maakt het helemaal af. Het is echt een van onze favoriete stamppotten. Dit recept is geïnspireerd op de stamppot met Chinese kool en kokosmelk van Hellofresh

Niet zo dol op falafel? Ga dan voor een gekookt ei of kipgehaktballetjes. 


Ingrediënten

Voor 2-3 personen

  • 500 á 600 gram stamppot aardappelen 
  • 250 gram broccoli
  • 1 blokje groentebouillon
  • 300 gram Chinese kool 
  • 1 flinke el Verstegen Hot curry
  • 150 ml kokosmelk
  • 4 el kerrie hummus
  • 200 gram falafel
  • 3 á 4 el sojasaus
  • 4 el gefrituurde uitjes

Voor de bosuien jus

  • 6 bosuien
  • 1 el roomboter 
  • 1 el sojasaus
  • 4 el oestersaus
  • 2 el ketjap
  • 60 ml water

Optioneel

  • 1 grote rode ui of 2 kleine
  • sesamzaad

Zo maak je de stamppot met Chinese kool

Stap 1 | Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Voeg het groentebouillonblokje en de aardappelen toe. Kook, afgedekt, 10-12 minuten. Snijd de broccoli in roosjes. Voeg de laatste 6-7 minuten toe. Giet af en laat uitstomen. Bewaar wat kookvocht.

Stap 2 | Snijd de Chinese kool fijn. Snijd de ui in dunne ringen als je deze gebruikt. Verhit 1 el olijfolie in een grote koekenpan of hapjespan. Voeg de hot curry kruiden toe en bak 30 seconden. Voeg de Chinese kool (en ui) toe en bak 6-7 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 3 | Snijd de bosuien in dunne ringen. Verhit 1 el roomboter in een pan. Bak de bosuien 4-5 minuten. Voeg de sojasaus, oestersaus en ketjap toe. Voeg het water toe en laat de bosuien jus zachtjes inkoken. 

Stap 4 | Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de falafel gaar. Stamp de aardappelen en broccoli grof. Voeg de Chinese kool (en ui) toe en roer door. Voeg de kokosmelk, 4 el kookvocht en de kerrie hummus toe. Roer door en breng eventueel op smaak met peper en zout. 

Stap 5 | Verdeel de stamppot over de borden. Verdeel de falafel en de bosuien jus eroverheen. Garneer met de gefrituurde uitjes en eventueel wat sesamzaad. 


Heb je deze stamppot gemaakt? Vergeet dan niet het resultaat te delen op Instagram en @foodlies.nl te taggen.

Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Bospark de Vossenberg

Bospark de Vossenberg

Afgelopen weekend hebben mijn vriend en ik een heerlijk uitstapje gemaakt naar tiny house Damhert op Bospark de Vossenberg in Nunspeet, gelegen in het prachtige Veluwse bos.

Lees meer

Stay connected

[instagram-feed background=#ece4da]