Pompoenbrood

27-04-2018

Bananenbrood, iets waar bijna iedereen dol op is en waar al miljoen recepten voor bestaan. Je kan oneindig variëren en dat maakt het elke keer weer wat anders. Dit keer voegde ik er pompoen aan toe. Met speculaaskruiden en kaneel tover je zo een herfstachtig tussendoortje op tafel. Pompoenbrood, heb jij het al eens geprobeerd? 

Je kunt dit recept het best in het pompoen seizoen maken, dan zijn de pompoen het goedkoopst en het lekkerst. Mocht je hem toch liever in de lente of zomer maken? Kies dan voor diepvries pompoen. 

Dit pompoenbrood is:

  • Lactosevrij
  • Glutenvrij door voor havermeel te kiezen 
  • Fodmap-arm 

Ingrediënten

  • 330 gram pompoenpuree 
  • 150 gram speltbloem
  • 60 gram havermout
  • 2 eieren
  • 1 tl baking soda
  • 2 tlkaneel
  • 2 tl speculaaskruiden 
  • 2 eetlepels honing of agavesiroop
  • Snufje zout en nootmuskaat

Zo maak je het pompoenbrood

  • Pompoenpuree: indien je rauwe verse pompoen gebruikt zoals ik, kook je de pompoen tot hij gaar is. Nadien prak je hem en breng op smaak met een snufje zout en een snufje nootmuskaat.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng de pompoenpuree met de eieren en de honing of agavesiroop.
  • Roer er met een spatel zachtjes alle droge ingrediënten doorheen.
  • Giet het beslag in een cakevorm en werk af met pompoenpitten indien gewenst.
  • Bak ongeveer 35-40 minuten op 180 graden. Check met een saté prikker of hij gaar is. 
  • Even laten afkoelen en smullen maar.

Je kunt het pompoenbrood goed invriezen, zodat je altijd een gezonde snack achter de hand hebt.