Pompoen burger en groente nuggets met curry madras dip 

06-12-2018

Jullie merken het misschien de laatste tijd wel dat ik steeds vaker vegetarische recepten deel! Nee ik ben geen vegetariër maar eet bewust wel steeds minder vlees. Ik vind het erg leuk om vleesvervangers uit te testen en ze te vergelijken qua smaak en structuur en daarnaast zijn er veel verschillende soorten wat voor veel variatie zorgt. Je hebt namelijk wel tal soorten vegetarische burgers die stuk voor stuk zo anders zijn qua smaak, terwijl alle 'gewone burger' (met vlees dus) bijna hetzelfde smaken. 

Dit keer testte ik de producten van &samhoud en maakte ik een pompoenburger met onder andere avocado en geitenkaas. Daarnaast maakte ik ook een curry madras dip voor bij de groente-nuggets. 

2 personen - vegetarisch 

Ingrediënten

Voor de burgers

  • 2 (spelt)bollen 
  • 1 avocado
  • 40 gram pittige kiemgroente
  • 2 pompoenburgers
  • 1/3 komkommer
  • 2 schijfjes zachte geitenkaas

Voor de nuggets met dip

  • 1 pak groente-nuggets
  • 80 gram yoghurt
  • 2 el Remia Friteslijn of yoghurt mayonaise
  • 2 el zoe­te aard­ap­pel­spread chi­li ma­dras van de Albert heijn
  • Snuf peper

Zo maak je het

  • Bak eventueel de bollen af als dit nog niet gedaan is. 
  • Doe de burgers en de groente-nuggets 5-7 minuten in de airfryer op 200 graden of bak ze in ongeveer 8-10 minuten gaar in wat olie/boter. Je kunt ze ook op 200 graden in de oven doen, maar houd er rekening mee dat dit ± 14-18 minuten duurt. 
  • Snijd de avocado door de helft, verwijder de pit en haal het vruchtvlees eruit. Prak met een vork fijn en breng op smaak met wat peper en zout. 
  • Maak vervolgens de curry madras dip door de yoghurt, mayonaise, zoete aardappel chili madras spread en wat peper te mengen. Voeg 1 el toe aan de avocadospread en roer nogmaals goed door. 
  • Pak de komkommer en schaaf met een 'kaas' schaaf linten van de komkommer. 
  • Snijd de (spelt)bollen doormidden en smeer het onderste broodje in met de avocadospread en leg er wat kiemgroente op. Doe vervolgens de burger erop met drie linten komkommer. Brokkel de geitenkaas over de burgers heen en top af met nog wat kiemgroenten. 
  • Serveer de groente-nuggets met de curry madras dip. 

&SAMHOUD

Een bedrijf met een duidelijke visie! Ze willen mensen namelijk inspireren om meer groente te eten en laat ik daar nou net zo'n voorstander van zijn. Wist je namelijk dat maar weinig Nederlanders genoeg groente binnenkrijgen. Voor een gezonde levensstijl is het juist belangrijk om minimaal 250 gram groente per dag te eten en hier ook een beetje in te variëren.

&samhoud wil het aantrekkelijker en makkelijker maken om voldoende groente te eten. Dit doen ze door verrassende en lekkere producten te maken zonder onnatuurlijke toevoegingen voorkleur, smaak en houdbaarheid. Daarbij vormt groente de basis voor ieder product.

Daarnaast won &samhoud food dit jaar in Lille ook de Best New Plant-Based Food Award 2018 met het innovatieve "Groentegehakt". Uiteraard ontwikkeld door 2-Michelinsterrenchef Moshik Roth.

Naast de vleesvervangers produceert &samhoud ook verschillende kant- en klaar maaltijden zoals: rijk gevulde groente bami, Indiase rode curry, Italiaanse pasta bolognese en sinds kort ook ravioli pompoen en pasta Siciliana. Deze maaltijden zijn rijk gevuld met groenten en bevatten in tegenstelling tot andere kant en klaar maltijden relatief weinig zout. Daar word ik als diëtiste in opleiding en healthy foodblogger in ieder geval erg blij van.

Ik testte de:

  • Groente-nuggets
  • Pompoenburger
  • Groentefrikandel mini's
  • Groente-kaassoufflé

Mijn favorieten waren de groente-nuggets en de groente-kaassoufflés, aangezien ik zelf het meeste van deze smaken hield, maar daarnaast hebben de pompoenburgers en de groentefrikadel mij ook zeker verrast en weet ik één ding zeker, ik ga de producten van &samhoud in ieder geval vaker kopen! 

Neem gerust even een kijkje op de website van &samhoud voor het gehele assortiment en nog meer heerlijke recepten!