Pumpkin oats

02-05-2018

Het is misschien dan al wel lente, maar deze warme pompoen havermout gaat er bij mij nog altijd al te graag in.

Door de banaan als topping krijgt deze havermout toch een frisse smaak en daarom past het perfect bij deze tijd van het jaar. Heb je geen pompoen in huis? Vervang dan de pompoen door geraspte wortel. Zeker net zo lekker! 

1 persoon - gemiddeld - lactose,- en glutenvrij

Ingrediënten

Voor één portie

  • 100 gram pompoen blokjes
  • 40 gram havermout
  • 200 ml (soja)melk
  • 1 tl kaneel of pumpkin spice mix
  • 1 tl kokosbloesemsuiker / zoetstof
  • halve banaan
  • 2 á 4 pecannoten 

Zo maak je de pompoen havermout

  • Breng een laagje water aan de kook in de pan en kook de blokjes pompoen in 5-8 minuten gaar.
  • Pak een andere pan en doe hier de havermout, melk,kaneel/pumpkin spice en zoetstof in en breng ook dit mengsel aan de kook.
  • Zodra het begint te koken draai je het vuur lager en blijf je goed roeren.
  • Als de havermout de gewenste dikte heeft zet je het vuur uit.
  • Prak de pompoen fijn met een vork en roer dit vervolgens door de havermout heen.
  • Top de havermout af met de halve banaan en wat pecannoten. 

Gemiddelde voedingswaarde

Per portie

  • 385 kcal
  • 14 gram eiwitten
  • 58 gram koolhydraten
  • 5 gram vezels
  • 9 gram vet, waarvan 1 gram verzadigd vet