Pumpkin oats

21-10-2018

Een ideaal recept voor de herfstachtige dagen. Heerlijk vind ik dit seizoen en vooral vanwege de seizoensproducten! Pompoen, kaneel, speculaaskruiden, ik kan er geen genoeg van krijgen en dat alles komt samen in dit havermoutje. Met banaan als topping geef je er gelijk een zoete twist aan. In dit recept maak ik gebruik van de pecannoten van De Notenlaer, mijn favoriete noten shop! 

1 persoon - lactose,- en glutenvrij - vegan

Ingrediënten

Voor één portie

  • 100 gram pompoen blokjes
  • 45 gram havermout
  • 200 ml (soja)melk
  • 1 tl kaneel of pumpkin spice mix
  • 1 tl kokosbloesemsuiker / zoetstof
  • halve banaan
  • 2 á 4 pecannoten 

Zo maak je de pompoen havermout

  • Breng een laagje water aan de kook in de pan en kook de blokjes pompoen in 5-8 minuten gaar.
  • Pak een andere pan en doe hier de havermout, melk,kaneel/pumpkin spice en zoetstof in en breng ook dit mengsel aan de kook.
  • Zodra het begint te koken draai je het vuur lager en blijf je goed roeren.
  • Als de havermout de gewenste dikte heeft zet je het vuur uit.
  • Prak de pompoen fijn met een vork en roer dit vervolgens door de havermout heen.
  • Top de havermout af met de halve banaan en wat pecannoten. 

Gemiddelde voedingswaarde

Per portie

  • 385 kcal
  • 14 gram eiwitten
  • 58 gram koolhydraten
  • 5 gram vezels
  • 9 gram vet, waarvan 1 gram verzadigd vet