Pure chocolademousse

13-09-2018

Ik ben een echte zoetekauw. Met snoep maak je mij alleen niet zo blij! Bij zoet denk ik gelijk aan chocolade, ijs en pepernoten! Dat zijn dan ook de enige zoete dingen waar je mij voor wakker kunt maken. Als er een toetje op tafel moet komen, maak ik altijd graag chocolademousse. Makkelijk te maken en vooral erg lekker! 

Een zachte pure chocolademousse intens van smaak met walnoot, vijg en een vleugje kaneel. "

2 personen - lactosevrij - glutenvrij

Ingrediënten

  • 70 gram De­li­ca­ta Puur wal­noot vijg
  • 2 eieren
  • 25 gram fijn gehakte walnoten
  • snufje kaneel

Zo maak je de chocolademousse

  • Smelt de De­li­ca­ta Puur wal­noot vijg chocolade au-bain-marie.
  • Splits de eieren.
  • Klopt het eiwit stijf in een vet vrije kom.
  • Als de chocolade gesmolten is roer je het eigeel er langzaam doorheen.
  • bestrooi 15 gram fijn gehakte walnoten met een snufje kaneel en roer deze door de chocolade heen.
  • Schep voorzichtig twee eetlepels eiwit door het chocolade mengsel en roer het rustig door.
  • Voeg vervolgens al het eiwit toe en spatel voorzichtig om totdat het eiwit is gemengd met de chocolade.
  • Schep de chocolademousse in een bakje en sluit af. Laat de mousse vervolgens minimaal vier uur opstijven in de koelkast.
  • Haal de chocolademousse uit de koelkast en bestrooi het vervolgens met de overige walnoten.

Door de slagroom weg te laten in de chocolademousse krijg je een intense chocolade smaak aan je chocolademousse, vandaar geen slagroom in dit recept!