Quesadilla met kip en spinazie

13-11-2019

Ingrediënten

Voor twee personen

  • 4 wortel tortilla's / volkoren tortilla's
  • 150 gram kipfiletreepjes
  • 1 el kipkruiden zonder toegevoegd zout
  • 1 rode paprika
  • 50 gram verse spinazie
  • 1 rode ui
  • 40 gram geraspte 30+ kaas
  • 1 avocado

Voor de salade

  • 75 gram sla
  • 125 gram cherrytomaten
  • 1 rode ui
  • 2 el pijnboompitten
  • dressing naar keuze

Zo maak je de quesadilla's

  • Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan en bak de kipreepjes in +8 minuten gaar. Breng op smaak met de kip kruiden.
  • Prak de avocado en breng op smaak met peper en een snuf zout. Bewaar tot gebruik. Snijd ondertussen de tomaat en rode ui grof en meng met de overige ingrediënten voor de salade.
  • Snijd de paprika in dunne reepjes en de rode ui in ringen. *Verhit een koekenpan op middellaag vuur, zonder olie, en leg er een tortilla in.
  • Verdeel wat kip, paprika, spinazie, rode ui en kaas over de tortilla en bak ±3 minuten aan totdat de onderkant lichtbruin kleurt.
  • Doe de andere tortilla erboven op en draai om. Bak deze ook ±3 minuten. Haal de tortilla uit de pan en snijd in zessen. Serveer met de guacamole en de salade.

* Tip: gebruik twee pannen zodat de quesadilla's tegelijk klaar zijn.