Resto vanHarte

10-12-2019

Resto vanHarte is een plek waar verrassende ontmoetingen, een goed gesprek en het gevoel er helemaal bij te horen en dat onder het genot van een gezonde maaltijd en een drankje natuurlijk. De missie van Resto vanHarte is duurzame verbinding, waarbij ze het belangrijk vinden dat iedereen erbij hoort in de samenleving. Ze willen de eenzaamheid en het sociaal isolement onder de aandacht brengen en actief bestrijden. Hoe dit wordt gedaan? Door mensen uit alle lagen van de bevolking samen te brengen, zodat zij smamen kunnen koken, samen kunnen eten en vooral zelf een bijdrage te leveren aan een leefbare gemeenschap.

"Resto VanHarte wil een drijvende factor zijn in het terugdringen  van het sociaal isolement en het verhogen van de sociale cohesie in de Nederlandse samenleving. We stimuleren het buurtinitiatief om van deze ontmoetingsplaatsen een succes te maken en betrekken hierbij alle relevante samenwerkingspartners. Resto VanHarte is synoniem aan meedoen en daarmee hét recept voor een betere buurt en samenleving."

De resto's zijn te vinden op maar liefst 55 locaties in het land. Benieuwd welke dit zijn? Neem dan hier even een kijkje.

Aangezien Chaudfontaine zich inzet, waren wij als ambassadeurs van Chaudfontaine ook uitgenodigd om een avond mee te koken. Helaas kon ik er niet bij zijn en interviewde ik Jadis van the Lemonkithcen die er wel is geweest. Ik vraag haar het hemd van het lijf om jullie zo'n goed mogelijk beeld te brengen van wat Resto vanHarte inhoudt en waarom zulk soort initiatiefs zo belangrijk zijn.

Mocht ik de kans krijgen, dan ga ik zeker eens langs in Arnhem.