Gevulde ananas met kip en rijst

17-05-2018

Wat doe je als je van de Albert Heijn een ananas ontvangt? Juist dan maak je er natuurlijk een gevulde ananas mee. 

Dit recept stond namelijk al heel lang op mijn lijstje om eens te maken. Toen ik de ananas dus ontving, wist ik gelijk wat ik er mee ging doen. Met dit recept wil ik je laten zien dat gezond eten niet saai hoeft te zijn, maar juist lekker kleurrijk. Daarnaast is ook dit weer een budget recept! Het lijkt misschien ingewikkeld, maar dit gerecht heb je zo op tafel staan! Lekker zomers en ook leuk om koud te serveren bij de barbecue! Liever vegetarisch? Vervang dan de kip door kikkererwten. Liever lactosevrij? Vervang de crème fraîche dan door lactosevrije kwark. Voor ieder wat wils!

2 personen - glutenvrij 

Ingredienten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 ananas
  • 200 gram kip
  • 1 paprika
  • 150 gram courgette
  • 1 middel grote wortel
  • 100 gram doperwten
  • 1 tl kerriepoeder
  • 100 ml creme fraîche light
  • peper en zout naar wens

Ook lekker met wat cashewnoten.

Zo maak je de gevulde ananas

  • Kook de rijst volgens de verpakking gaar.
  • Snijd de ananas door midden en haal het vruchtvlees eruit. Bewaar de helft van het vruchtvlees en snijd deze in kleine blokjes. De andere helft kun je bewaren voor door je smoothie etc.
  • Snijd vervolgens de kip in blokjes en bak deze in een beetje olie gaar en goudbruin. 
  • Nu is het tijd om de groentes te snijden. Snijd de paprika, courgette en wortel fijn en bak deze vervolgens mee bij de kip en voeg ook de doperwten toe.
  • Bak het geheel op een middelhoog vuur voor ongeveer 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Giet de rijst af en meng dit door het groenten/kip mengsel heen. Voeg ook de kerriepoeder, ananas en crème fraîche toe en roer door. Vul vervolgens de uitgeholde ananassen met de rijst en genieten maar. 

Gemiddelde voedingswaarde

Per portie

  • 553 kcal
  • 31 gram eiwitten
  • 76 gram koolhydraten
  • 7 gram vezels
  • 13 gram vet, waarvan verzadigd 4 gram