Rode rijst salade met spinazie en noten

14-08-2018

We kennen waarschijnlijk allemaal wel witte rijst, zilvervliesrijst en meergranen rijst, maar rode rijst hebben de meeste van jullie waarschijnlijk nog nooit gehad. 

Vanaf nu is hij gewoon te koop bij de Albert Heijn! Deze salade is geïnspireerd op een salade die ik heb geproefd op het event van GreenGypsySpices. Ik vond hem zo lekker dat ik hem thuis direct wilde namaken, maar natuurlijk wel met een eigen twist! In plaats van boerenkool koos ik voor spinazie en de pompoen heb ik vervangen door wortel. Wil jij hem liever als avondmaaltijd eten? Voeg er dan nog 65 gram kikkererwten aan toe en neem 75 gram rijst i.p.v. 65 gram! 

1 persoon - vegetarisch - glutenvrij

Ingrediënten 

Voor de salade

  • 65 gram rode rijst*
  • 125 gram wortel
  • 20 gram 'Ga nuts muts' noten**
  • 1 tl olijfolie
  • 60 gram baby spinazie
  • 1/4 groene appel
  • 1 á 2 schijfjes zachte geitenkaas
  • 1 el pitten mix 

Voor de dressing

  • 1 theelepel mosterd
  • 2 theelepels balsamico azijn
  • 2 theelepels olijfolie
  • 2 theelepels ahornsiroop
  • eventueel een snufje zout en peper

* kan ook vervangen worden door zilvervliesrijst.

** kan ook vervangen worden door 20 gram gemengde noten, je mist dan alles het kruidenmengsel. 

Zo maak je de salade

  • Kook de rijst volgens de verpakking gaar ± 15 minuten. 
  • Snijd de wortel in plakjes en meng dit samen met de noten en 1 tl olijfolie. Doe het vervolgens 5 minuten in de airfryer op 175 graden. (Geen airfryer? Doe het dan 5-8 minuten in een voorverwarmde oven). 
  • Snijd ondertussen de babyspinazie en appel fijn en maak de dressing door alle ingrediënten hiervoor door elkaar te roeren. Voeg vervolgens de spinazie erbij en roer het geheel goed door. 
  • Als de rijst gaar is en de wortels en noten klaar zijn meng je deze ook door de salade heen. 
  • Brokkel er vervolgens nog wat geitenkaas overheen en maak de salade af met wat pitten. 

Gemiddelde voedingswaarde

Per salade

  • 515 kcal
  • 16 gram eiwitten
  • 67 gram koolhydraten
  • 19 gram vet, waarvan 4 gram verzadigd