Kwarktaart met rood fruit en appel crumble

28 - 08 - 2020 | Ontbijt, Verjaardag, Zoete snacks

Het leven is een feestje, je moet het alleen niet vergeten te vieren. Vandaar deze gezonde kwarktaart met rood fruit en appel. Waardoor elk ontbijt,- of pauze moment een heus feestje wordt. Deze kwarktaart cake met rood fruit en appel heeft de structuur van een cake, maar het beslag is gebakken in een taartvorm, waardoor er een luchtige taart ontstaat.

Dat gezond bakken erg makkelijk kan zijn, dat laat deze taart wel zien. Daarnaast is hij ook nog eens erg lekker en een van de meeste gemaakte baksels van de blog! Dat zegt genoeg toch.

Deze kwarktaart cake met rood fruit en appel is glutenvrij doordat het beslag gemaakt wordt van onder andere havermeel en amandelmeel. Lactosevrij is hij niet, maar met een kleine aanpassing is dat wel mogelijk. Kies voor lactosevrije kwark en je zet een lactose,- en glutenvrije taart op tafel. 

Door appelmoes, fruit en rozijnen toe te voegen krijgt de taart een iets wat zoete smaak. De kwark zorgt voor een luchtige structuur en de crumble geeft een heerlijke bite aan de  kwarktaart cake met rood fruit en appel. Doordat er voedzame ingrediënten worden toegevoegd aan deze gezonde taart is hij ook zeer geschikt als ontbijt. Zo wordt je ochtend in ieder geval een feest! 

Laat de taart na het bakken goed afkoelen, en snijd hem in stukken. Bewaar in de diepvries, zodat je altijd een verantwoorde taart achter de hand hebt. Mits de taart de diepvries haalt, want bij ons was hij namelijk al snel op.


Ingrediënten

Voor één taart ⌀ 18 cm

  • 110 gram havermeel + 80 gram amandelmeel
  • 200 gram Optimel magere kwark Vanille
  • 100 gram appelmoes 0% toegevoegde suikers
  • 3 eieren
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 el (zonnebloem)olie
  • 1 el kaneel
  • 40 gram rozijnen
  • 1 rode appel
  • 125 gram rood fruit naar keuze

Voor de crumble

  • 50 gram havermeel
  • 40 gram amandelmeel
  • 2 el (zonnebloem)olie naar keuze
  • 2 el honing

Zo maak je de kwarktaart cake

Stap 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak een springvorm en bekleed de bodem met bakpapier. Vet de randen in met wat boter/olie. Week de rozijnen in lauwwarm water voor ±5-10 minuten. 

Stap 2. Snijd de appel in kleine blokjes. Klop in een grote kom de eieren luchtig en voeg vervolgens de havermeel, het amandelmeel, de vanillekwark, appelmoes, kaneel, bakpoeder en de zonnebloemolie toe. 

Stap 3. Mix het geheel tot een mooi glad beslag. Roer tenslotte de rozijnen, de appelstukjes en het rood fruit door het beslag heen. Giet het beslag in de springvorm. 

Stap 4. Meng in een kom de ingrediënten van de crumble en maak er met je handen een kruimelig deeg van. Is je deeg te droog? Voeg dan 1 el water toe. Is je deeg te nat? Voeg dan nog 1 el meel toe. 

Stap 5. Verdeel de crumble over de taart. Zet de taart 40-50 minuten in de oven en controleer na ± 40 minuten of de taart gaar is.

Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Bospark de Vossenberg

Bospark de Vossenberg

Afgelopen weekend hebben mijn vriend en ik een heerlijk uitstapje gemaakt naar tiny house Damhert op Bospark de Vossenberg in Nunspeet, gelegen in het prachtige Veluwse bos.

Lees meer

Stay connected

[instagram-feed background=#ece4da]