Salade van spelt en zoete aardappel

08-08-2018

Naast mijn blog ben ik ook nog eens recept ontwikkelaar! Wat dit in houdt? Ik bedenk, maak en fotografeer recepten voor andere bedrijven/organisaties! Dit vind ik echt het allerleukste om te doen en vooral als ik er mijn eigen draai aan kan geven. Voor Rachel Hulshof doe ik dit sinds kort ook! 

Rachel is afslank- en voedingscoach en oprichtster van het afslankprogramma Slinc. Zelf begeleid ze mensen in haar eigen studio, daarnaast wordt Slinc in zo'n 30 afslankstudio's in Nederland gebruikt en zijn er nog veel meer Slinc coaches. Slinc is een programma op basis van normaal eten met een aanvulling van voedingssupplementen. Ze zijn er namelijk van overtuigd dat Regelmatig en voedzaam eten je stofwisseling en daarmee ook je (vet) verbranding verhoogt. Het programma kent drie verschillende fasen: afslanken, stabiliseren en balans. Dit laatste vind ik erg mooi. Aangezien je leert hoe je op gewicht kun blijven en dus je behaalde doel ook echt behaald blijft. 

Voor meer informatie over Slinc. kun je gerust een kijkje nemen op de website van Rachel

Ik maak maandelijks gemiddeld zo'n vier verschillende recepten. De variatie in de recepten is groot en dat maakt het voor mij zo leuk om te doen. Al m'n ideeën kan ik in deze opdracht kwijt. Elke maand zal ik ongeveer één recept delen op mijn eigen website! De rest van de recepten kun je terugvinden op: https://www.rachelhulshof.nl 


Salade van spelt en zoete aardappel

2 personen - vegetarisch - lactosevrij

Ingrediënten 

  • 130 gram spelt 
  • 300 gram zoete aardappel 
  • 1 el olijfolie 
  • 1 el citroensap 
  • 75 gram rucola 
  • 20 cherry tomaten 
  • 1/4 rode peper 
  • 2 schijfjes zachte geitenkaas naturel 
  • 1 el pitten (zonnebloem en pijnboompitten) 
  • 10 reepjes zongedroogde tomaat

Voor de dressing

• 50 ml (soja)yoghurt
• 1 tl olijfolie
• 1 tl pesto
• 1 tl citroensap
• peper

Zo maak je de salade

  • Breng twee pannen water aan de kook.
  • Schil de zoete aardappel en snijd hem in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm.
  • Zodra het water in de pannen kookt, doe je in de ene pan de spelt en in de andere pan de zoete aardappel. Kook de spelt volgens de verpakking gaar en kook de zoete aardappel ongeveer 8 minuten.
  • Wanneer de spelt en zoete aardappel klaar is giet je ze af en laat je het afkoelen. Het wordt immers een salade! Zodra ze afgekoeld zijn bestrooi je de zoete aardappel met wat zwarte peper. Breng de spelt op smaak met 1 el olijfolie en citroensap. Voeg er nog wat peper en zout naar wens aan toe. Meng rucola, zoete aardappel en spelt door elkaar heen.
  • Snijd de cherry tomaten doormidden, snijd de peper in reepjes en brokkel de geitenkaas fijn. Voeg ook dit samen met de pitten en zongedroogde tomaat toe aan je salade.
  • Meng alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar en giet het vervolgens over de spelt salade heen.

De recepten

De overige recepten + voedingswaarde kun je hieronder vinden. Opzoek naar nog meer lekkere, voedzame en gezonde recepten? Neem dan gerust verder een kijkje op de website van Rachel! 

Mijn volgende vier recepten komen deze maand al online op: https://www.rachelhulshof.nl ! Dus wees er als eerste bij!