Bloemkool steak

11-12-2018

Tegenwoordig wordt er steeds vaker vegetarisch gegeten. Daarom vond ik het tijd worden voor een vegetarisch Kerst hoofdgerecht en maakte daarom deze bloemkool 'streak'! Gemakkelijk te maken en een bloemkool gerecht met veel smaak! Wat staat er dit jaar op jouw Kerst menu?

2 personen - vegetarisch 

Ingredi├źnten 

Optioneel

  • 1 el pistache noten
  • 6 zongedroogde tomaten
  • 2 handjes rucola 

Zo maak je de bloemkoolsteak 

  • Verwarm de oven voor op 220 graden en leg een vel bakpapier op de bakplaat.
  • Maak de bloemkool schoon door de groene bladen eraf te halen. Zorg er wel voor dat de stronk blijft zitten, anders valt de bloemkoolsteak straks uit elkaar en dat wil je niet.
  • Snijd de bloemkool in circa 4 dikke plakken van ongeveer 1 cm dik. De twee binnenste zijn het mooist voor de steak. De overige delen kun je uiteraard er ook bij in de oven doen. 
  • Meng voor de marinade 2 el sesamolie en  1 el olijfolie met de ras el hanout, chili vlokken en wat verse Italiaanse kruiden.
  • Smeer beide kanten van de steaks en de overige delen van de bloemkool in met dit mengsel en laat het circa 10 minuten intrekken.
  • Doe de bakplaat met de bloemkool in de oven en bak de bloemkoolsteaks 10 minuten per kant goudbruin. 
  • Meng ondertussen de verse geitenkaas met een snufje truffel poeder.
  • Serveer de bloemkoolsteak met wat geitenkaas, pijnboompitten en eventueel met pistachenoten, zongedroogde tomaat en rucola.