Sinterklaas blondies

05-12-2018

Met Sinterklaas mag je een beetje extra genieten toch? Nou dat vond ik ook! Vandaar deze 'not so healthy' Sinterklaas blondies met witte chocolade kruidnoten. En waarom deze ongezonde blondies prima in een gezonde levensstijl passen? Volgens het Voedingscentrum mag je drie keer per week iets 'groots' eten dat buiten de schijf van vijf valt. Deze blondies zijn daar dus zo'n voorbeeld van. Zolang je het bij een stukje kunt houden doe je het nog best goed! Alleen ben ik bang dat dat wel wat lastig gaat worden. 

1 caké van 20 bij 20 cm - 16 personen 

Ingrediënten

  • 225 gram roomboter
  • 300 gram lichtbruine basterdsuiker 
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • 250 gram (volkoren)bloem
  • 150 gram witte chocolade kruidnoten
  • Snuf zout

Zo maak je de blondies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Smelt de roomboter in een pannetje op laag vuur. Voeg dit bij de lichtbruine basterdsuiker samen met een flinke snuf zout en meng het door elkaar met de mixer. 
  • Voeg één voor één de eieren en eidooier toe en mix het geheel 3 minuten op hoge snelheid. Voeg de bloem toe en mix nog één keer op hoge snelheid totdat alles gemengd is. 
  • Meng 100 gram kruidnoten door het beslag en stort het beslag in een met bakpapier bekleedde bakvorm (ik gebruikte een vorm van 20x20 cm). 
  • Verdeel de overige kruidnoten over het beslag en bak 40 tot 45 minuten in de oven. 
  • Laat de blondie even afkoelen in de vorm en vervolgens volledig op een taartrooster voordat je hem aansnijdt.

Dit recept is gemaakt door mijn gastblogger Daniëlle van Needforfood.nl