Sinterklaas blondies

2 - 09 - 2020 | Feestdagen, Sinterklaas

Ingrediënten

Voor 16 stuks

  • 225 gram roomboter
  • 300 gram lichtbruine basterdsuiker 
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • 250 gram (volkoren)bloem
  • 150 gram witte chocolade kruidnoten
  • Snuf zout

Zo maak je de Sinterklaas blondies

Stap 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt de roomboter in een pannetje op laag vuur. Voeg dit bij de lichtbruine basterdsuiker samen met een flinke snuf zout en meng het door elkaar met de mixer. 

Stap 2. Voeg één voor één de eieren en eidooier toe en mix het geheel 3 minuten op hoge snelheid. Voeg de bloem toe en mix nog één keer op hoge snelheid totdat alles gemengd is. 

Stap 3. Meng 100 gram kruidnoten door het beslag en stort het beslag in een met bakpapier bekleedde bakvorm (ik gebruikte een vorm van 20×20 cm). 

Stap 4. Verdeel de overige kruidnoten over het beslag en bak 40 tot 45 minuten in de oven. Laat de blondie even afkoelen in de vorm en vervolgens volledig op een taartrooster voordat je hem aansnijdt.


Gemiddelde voedingswaarde

Daar letten we tijdens de feestdagen niet zo op. Geniet!

Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Bospark de Vossenberg

Bospark de Vossenberg

Afgelopen weekend hebben mijn vriend en ik een heerlijk uitstapje gemaakt naar tiny house Damhert op Bospark de Vossenberg in Nunspeet, gelegen in het prachtige Veluwse bos.

Lees meer

Stay connected

[instagram-feed background=#ece4da]