Skinny kokoscake

28-08-2019

Bij kokos denken we al snel aan veel calorieën, maar deze skinny kokoscake bevat slecht 135 kcal per stuk en geen toegevoegde suikers. Remke weet wel hoe je een verantwoorde baksel uit de oven tovert! Daarnaast is er geen gebruik gemaakt van olie/boter in dit recept.

Mocht je geen lemon & lime soy yoghurt kunnen vinden? Maak hem dan met gewone sojayoghurt en voeg er eventueel wat citroensap aan toe. Deze kokoscake is gluten,- lactose,- en suikervrij.

Ingrediënten 

Voor 12 stuks

  • 60 gram havermout
  • 100 gram amandelmeel
  • 60 gram geraspte kokos
  • 2 el tapioca
  • 1 el bakpoeder
  • 2 rijpe bananen
  • 250 ml lemon & lime soy yoghurt
    of gewone soja yoghurt
  • 2 eieren
  • 1 tl gemalen gember

Topping

  • Kokos snippers

Gebruik in plaats van 100 gram amandelmeel eens 50 gram kokosmeel, indien je geen amandelmeel hebt. 

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180˚C
  • Doe de havermout in de blender en mix deze fijn. Meng de havermout in een kom, samen met het amandelmeel, de geraspte kokos en het bakpoeder.
  • Mix de banaan, het ei, de kwark en de gember in een blender en mix deze fijn. Roer de natte ingrediënten door de droge heen. 
  • Vet een springvorm (circa 20 x 20 cm) in of bekleed deze met bakpapier. Schep het deeg in de springvorm. Bak de cake circa 25 minuren gaar.
  • Als topping kan je wat kokos snippers gebruiken

Gemiddelde voedingswaarde

Per stuk

  • 136 kcal
  • 8 gram vet, waarvan verzadigd 2,5 gram
  • 4,5 gram eiwit
  • 11 gram koolhydraten
  • 2,5 gram vezels 

Dit recept is gemaakt door Remke van Fitfoodstylenl