Spaghetti caprese

21-02-2019

Het is weer tijd voor een recept van Beau van Keukenmeid. Dit maal een spaghetti caprese. Zoals je ziet heb je maar heel weinig nodig voor deze lekkere pasta. Ga daarom voor kwalitatief goede ingrediënten. Neem de wat zoetere tomaten (bijvoorbeeld roma), een romige mozzarella (vaak iets duurder) en een lekkere olijfolie voor koude toepassingen. Samen maakt dit een héérlijke, klassieke pasta!

Maak er een frisse salade bij en dan zit je helemaal goed. 

Ingrediënten 

  • ± 150 gram volkoren spaghetti
  • 2 grote zoete tomaten
  • 1 bol lekkere mozzarella
  • olijfolie extra vierge
  • balsamicoazijn naar wens 
  • verse basilicum
  • snuf (zee)zout en peper

Dit moet je doen

  • Breng een grote pan water aan de kook. Voeg wat zout toe en kook de spaghetti in ongeveer 8 minuten al dente.
  • Giet de spaghetti af en roer er een scheutje olijfolie extra vierge doorheen zodat het niet gaat kleven.
  • Was de tomaten en snijd ze in plakken.
  • Snijd ook de mozzarella in plakken en stop ze tussen iedere plak tomaat zodat ze om en om liggen.
  • Draai de spaghetti kunstig op je bord en leg de tomaat en mozzarella in het geheel bovenop.
  • Top af met blaadjes verse basilicum, zeezout, gemalen peper, een extra scheut olijfolie en wat balsamicoazijn.