Magioni caprese piccolinis

27 - 08 - 2020 | Hartige snacks, Verjaardag

Gezondere piccolinis die maak je gemakkelijk zelf met de bloemkool pizzabodems van Magioni. Regelmatig loop ik langs het vriesvak van de supermarkt en verbaas ik me hoeveel soorten pizza’s er zijn. Kijk je echter naar het aanbod aan piccolinis, dan kom je niet veel verder dan de standaard smaken zoals: salami, hawaii of vier kazen. Vandaar dat ik zelf aan de slag ging.

Magioni caprese piccolinis zijn het uiteindelijk geworden. Een vegetarisch piccolini met onder andere mozzarella, pesto en tomaat. Gegarneerd met rucola en pijnboompitten. Uit iedere bodem kun je ongeveer 5 piccolinis halen. Je houd dan wel wat restjes bodem over, maar dat maakt niet uit, want daar doen we in dit recept natuurlijk ook wat mee, want weggooien is zonder.

Niet zo dol op caprese? Beleg dan de Magioni piccolinis met jouw favoriete toppings. Uiteraard kun je natuurlijk ook een volkoren pizzabodem gebruik voor het maken van de piccolinis. Het is maar net waar jouw voorkeur naar uit gaat. Smullen wordt het in ieder geval.


Ingrediënten

Voor 15 stuks

  • 3 @magionipizza bodems
  • 4 el groene pesto
  • 2 bollen mozzarella (light)
  • 250 gram champignons
  • 125 gram cherry tomaten
  • 1 rode ui
  • 3 el pijnboompitten
  • 3 handen rucola

Zo maak je de Magioni piccolinis

Stap 1. Verwarm de oven voor op 220 graden.

Stap 2. Snijd 5 rondjes uit iedere Magioni bodem en bewaar de randjes. Snijd de champignons in plakjes en de rode ui in dunne ringen. Halveer de cherrytomaten en snijd de mozzarella in plakjes.

Stap 3. Smeer de randjes die je van de bodem hebt overgehouden in met wat olijfolie en verse kruiden.

Stap 4. Verdeel de pesto over de piccolinis en beleg met de champignons, rode ui en de mozzarella. Stap 5. Leg de piccolinis en de overige randjes op een bakplaat met bakpapier en bak ± 8 minuten in de oven of totdat de piccolinis goed gaar zijn. Als de piccolinis klaar zijn, garneer ze dan met de pijnboompitten, cherry tomaten en rucola.


Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Bospark de Vossenberg

Bospark de Vossenberg

Afgelopen weekend hebben mijn vriend en ik een heerlijk uitstapje gemaakt naar tiny house Damhert op Bospark de Vossenberg in Nunspeet, gelegen in het prachtige Veluwse bos.

Lees meer

Stay connected

[instagram-feed background=#ece4da]