Spaghetti met BOON chili ballen

03-12-2018

Tegenwoordig eet ik steeds vaker vegetarisch en dat resulteert erin dat ik veel verschillende vleesvervangers probeer. Dit keer ging ik voor de Hollandse chili ballen van BOON. Ik vind het leuk om zoveel mogelijk verschillende vleesvervangers te proberen. Ik ben namelijk altijd erg benieuwd naar de smaak en structuur. Sommige vind ik erg lekker en de andere stop ik liever niet voor de tweede keer in mijn mond. 

Gelukkig vond ik de chili ballen van BOON bonen wel erg lekker en ga ik deze zeker vaker gebruiken. Dit keer voegde ik ze toe aan de spaghetti. Heerlijk met een zelfgemaakte tomatensaus en veel groentes! Daarnaast kun je deze maaltijd ook goed invriezen en heb je altijd een bakje met gezond eten klaar staan. 

2 personen - vegetarisch 

Ingredi├źnten 

Voor de pasta

  • 150 gram volkoren spaghetti ongekookt
  • 170 gram BOON chili ballen
  • 1/2 zak rucola
  • 100 gram verse zongedroogde tomaten
  • 75 gram mini mozzarella
  • 2 tl groene pesto
  • 2 el amandelschaafsel

Voor de saus

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 500 gram tomaten of 500 gram tomatenblokjes
  • 1/2 paprika
  • 1 courgette
  • 1 blikjes tomatenpuree
  • snufje oregano
  • 1 el rode wijn azijn
  • 1/2 tl suiker
  • peper en zout
  • koriander of basilicum 

Zo maak je de spaghetti.

  • Breng een ruime pan water aan de kook en kook de volkoren spaghetti volgens de verpakking gaar.
  • Snipper de ui fijn en pers de knoflooktenen.
  • Snijd de tomaten, paprika en courgette in fijne blokjes.
  • Pak een grote pan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg de courgette en paprika toe en bak 4 minuten mee.
  • Voeg vervolgens de tomatenblokjes, tomatenpuree, oregano, rode wijnazijn en de suiker toe en roer af en toe door. Breng de saus op smaak met wat peper en zout.
  • Doe de deksel op de pan en laat het op zacht vuur 15 minuten pruttelen en roer af en toe door. Meng vervolgens de mozzarella met de groene pesto en laat dit even staan.
  • Bak onder tussen de BOON chili ballen aan of doe ze 6 minuten in de airfryer op 190 graden.
  • Giet de pasta af en meng met 1 eetlepel olijfolie. Schep de saus eroverheen. Doe vervolgens de rucola, zongedroogde tomaten, mozzarella en chili ballen erop. Serveer met wat amandelschaafsel en koriander. De amandelschaafsel kun je eventueel ook nog even kort roosteren in een droge koekenpan.

De BOON chili ballen zijn verkrijgbaar bij de Jumbo.