Speculaascake met amandelen

28-10-2018

De geur die vrijkomt wanneer je een cake in de oven hebt staan. Heerlijk vind ik dat en vooral de geur van speculaas. Het geeft mij een warm gevoel tijdens de koudere winterdagen! Ik bak dan ook regelmatige deze gezonde speculaascake. Eerder maakte ik hem altijd met banaan, maar sinds kort heb ik de banaan vervangen door appelmoes, maar dan wel appelmoes zonder toegevoegde suikers. Appelmoes is namelijk een goede vervanger voor boter. Zo bevat je cake al een stuk minder calorieën.

12 plakken - cakevorm 20 cm - lactosevrij 

Ingrediënten

Optioneel

Zo maak je de cake

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
  • Week de dadels 5 minuten in lauw warm water.
  • Meng de droge ingrediënten met elkaar in een kom, behalve de amandelen en amandelschaafsel.
  • Doe vervolgens de droge en natte ingrediënten bij elkaar in de keukenmachine en maal het geheel tot een glad beslag. 
  • Roer nu de blanke amandelen erdoorheen. 
  • Giet het beslag in de cakevorm en top af met de amandelschaafsel.
  • Bak de cake in 35-40 minuten gaar. 

Gemiddelde voedingswaarde

Per plak

  • 90 kcal
  • 4 gram eiwitten
  • 9 gram koolhydraten
  • 4 gram vet, waarvan verzadigd 0 gram