Spelt salade met sojabonen

23-04-2018

Ik ben dol op salades en na het eten van zo'n salade voel ik mij altijd net weer wat gezonder. Waarom? Omdat ik in één keer lekker veel groentes binnen krijg. 

Voor mij past een salade helemaal bij de lente/zomer, vanwege de frisse smaken. Met warm weer heb ik namelijk altijd zin in iets fris en iets makkelijks! Dit keer maakte ik een salade met onder andere wortel, spelt en sojabonen.

Vegetarisch - twee personen - makkelijk

Ingrediënten

Voor twee personen

  • 120 gram spelt
  • 2 wortels (ongeveer 250 gram)
  • 50 gram spinazie
  • peper en zout
  • 175 gram sojabonen (ik kocht ze bij de Albert Heijn)
  • 4 schijfjes geitenkaas
  • 50 gram rozijnen

Zo maak je de salade

  • Kook de spelt volgens de verpakking gaar en laat het vervolgens afkoelen in de koelkast.
  • Rasp de wortels en snijd de spinazie fijn.
  • Meng de spelt met de spinazie, wortelrasp, peper en zout en leg het op een bord/schaal. Giet er eventueel nog wat olijfolie overheen of een dressing na keuze.
  • Verdeel de sojabonen, geitenkaas en rozijnen over de salade en genieten maar.

Gemiddelde voedingswaarde

Per portie

  • 526 kcal
  • 26 gram eiwitten
  • 68 gram koolhydraten
  • 14 gram vezels
  • 15 gram vet, waarvan 6 gram verzadigd