Stamppot van pompoen

02-04-2018

Door de Albert Heijn werd ik uitgedaagd om een kleurrijke stamppot te maken. Ik kreeg een hele box met ingrediënten die ik hiervoor kon gebruiken. Mijn favoriete stamppot is hutspot, maar helaas kan ik niet zo goed tegen uien en maakte daarom deze stamppot met onder andere pompoen, rucola en feta! Een stamppot vol met groente en ook nog eens vegetarisch! Je hoeft een stamppot namelijk niet altijd met spekjes en rookworst te eten. 

2 personen - glutenvrij - vegetarisch 

Ingrediënten

  • 800 gram pompoen (in blokjes)
  • 4 zoete aardappelen
  • 1 blokje groente bouillon
  • 150 ml melk
  • peper en zout naar wens
  • 75 gram rucola
  • 75 gram feta
  • 20 gram pistache noten

Zo maak je de stamppot

  • Breng het water met het bouillon blokje aan de kook.
  • Snijd de aardappelen en eventueel de pompoen in blokjes en voeg deze toe aan de pan met kokend water.
  • Kook de pompoen en aardappelen in ongeveer 15 minuten gaar.
  • Giet het water af en stamp de pompoen en aardappelen fijn met een stamper.
  • Giet er ongeveer 150 ml melk bij en breng op smaak met wat peper en zout en eventueel wat kerriepoeder.
  • Meng de rucola door de stampot heen en kruimel de feta en de pistache noten over de stamppot. 

Gemiddelde voedingswaarde

Per portie

  • 536 kcal
  • 19 gram eiwitten
  • 88 gram koolhydraten
  • 12 gram vet, waarvan verzadigd 1 gram