Pasta met romige saus van pompoen

21 - 02 - 2022 | Avondmaaltijd

Een pastasaus van pompoen, ja het kan echt en ooh wat is hij lekker. Dit wil je proberen! Pompoen is een veelzijdige groente, je kunt het zowel in zoete als hartige gerechten gebruiken. Dit keer maakte ik er een heerlijke pastasaus mee, die ook nog eens gezond is. 

Een tikkeltje romig, ietwat zoet, maar ook weer een zoutje. Veel verschillende smaken ga je in ieder geval proeven. Dit keer voegde ik er magere spekblokjes aan toe, maar je kunt natuurlijk ook gewoon voor een vegetarische variant gaan! Kies dan voor linzen in plaats van magere spekjes. Voeg er eventueel wat champignons of courgette aantoe. Daardoor bevat deze pasta nog meer groenten en weet je zeker dat je voldoende groenten binnenkrijgt.

In plaats van witte fusilli kies ik voor volkoren fusilli, aangezien deze boordevol vezels zitten. Vezels zorgen voor een verzadigd gevoel, waardoor je niet direct na het eten weer honger krijgt. Daarnaast zorgen ze voor een goede darmwerking en verlagen ze het risico op verschillende ziektes.

Wil je hem liever glutenvrij? Kies dan voor glutenvrije pasta.

Kortom, duik de keuken in en laat je verassen door de verschillende smaken van dit gerecht.


Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 260 – 300 gram volkoren fusilli 
  • 1000 gram pompoenblokjes
  • 200 ml kookroom finesse light of Alpro Cuisine light
  • 250 gram magere spekblokjes of vegetarische spekjes
  • 4 handjes rucola
  • 4 schijfjes geitenkaas
  • 4 el pittenmix of pompoenpitten/zonnebloempitten
  • 1 groentebouillonblokje minder zout
  • 1 tl gedroogde salie
  • 1 teen knoflook
  • mespuntje kaneel
  • 250 gram champignons (optioneel)

Zo maak je de pasta met romige saus van pompoen

Stap 1. Breng in een pan ruim water aan de kook samen met het groentebouillonblokje.Zodra het water kookt, voeg je de pompoenblokjes toe en kook je de pompoen in 10-15 gaar. Giet af en laat uitstomen. 

Stap 2. Breng in een andere pan ruim water aan de kook en kook de fusilli volgens de verpakking gaar. Giet af en laat uitstomen.

Stap 3. Rooster de pitten in een droge koekenpan 2 minuten op hoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart. Bak in dezelfde koekenpan de spekblokjes licht krokant, zonder olie. (Gebruik je champignons? Snijd deze dan even in plakjes en bak ze mee bij de spekjes). Pers de knoflook of snijd fijn. Brokkel de geitenkaas grof. 

Stap 4. Voeg de kookroom, gedroogde salie, mespuntje kaneel en knoflook toe aan de pan met pompoenblokjes en pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met wat peper. Meng de spekjes erdoorheen, zodat het zoutige van de spekjes er goed in kan trekken. Roer vervolgens door de pasta. 

Stap 5. Verdeel de pasta over de borden en verdeel de rucola er overheen. Garneer met de geitenkaas en pitten.

Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Bospark de Vossenberg

Bospark de Vossenberg

Afgelopen weekend hebben mijn vriend en ik een heerlijk uitstapje gemaakt naar tiny house Damhert op Bospark de Vossenberg in Nunspeet, gelegen in het prachtige Veluwse bos.

Lees meer

Stay connected

[instagram-feed background=#ece4da]