Suikerbrood wentelteefjes

26-05-2019

Ik schrijf regelmatig dat ik balans erg belangrijk vind. Een afwisseling tussen gezond eten en af en toe genieten van iets dat minder voedzaam is, maar wel erg lekker! Ik merkte de laatste tijd dat de gezonde recepten flink de overhand namen en dat is ook logisch aangezien FoodLies voor gezonde recepten staat, maar daarnaast vind ik zoals ik net al zei de balans ook erg belangrijk voor een gezonde levensstijl. Vandaar dit recept. 

Zelf vind ik namelijk een plakje suikerbrood op z'n tijd erg lekker en wentelteefjes daar ben ik helemaal dol op de laatste tijd. Vandaar deze combinatie en ik kan je verklappen dat dit echt goddelijk lekker is en al helemaal met de aardbeien cheesecake room gemaakt van onder andere mascarpone, Hero aardbeienjam minder zoet en een vleugje limoen. Klinkt lekker toch? Is het ook kan ik je verklappen. 

Ik heb geen honing of zoetstof toegevoegd aan het recept, aangezien de suikerbrood natuurlijk van zichzelf al vrij zoet is en de aardbeienjam ook voor een zoete twist zorgt. Zo is dit gerecht niet te zoet dat je tanden ervan afbreken. Gewoon een subtiel zoetje. 

Ingrediënten

Voor twee personen

  • 1 ei
  • 2 el Hero Aardbeienjam Minder Zoet
  • 1 tl kaneel
  • 200 ml (soja)melk
  • 4 dikke plakken Fries suikerbrood
  • Klontje roomboter om in te bakken
  • 125 gram mascarpone
  • 2 tl kokosrasp
  • Rasp van 1/3 limoen
  • 10 aardbeien
  • 1 takje munt

Zo maak je de wentelteefjes

  • Klop het ei, 1 el Hero aardbeienjam minder zoet, de kaneel en melk los in een diep bord. Haal de plakken suikerbrood één voor één door het eimengsel heen. Zorg ervoor dat het mengsel goed in het suikerbrood kan trekken.
  • Verhit een klontje roomboter in een grote koekenpan en bak de wentelteefjes in ongeveer 5 minuten goudbruin. Halverwege keer je de wentelteefjes om.
  • Meng ondertussen de mascarpone met de kokos en limoenrasp. Roer de overige aardbeienjam er met een swirl doorheen. Snijd vervolgens de aardbeien door de helft en de munt fijn.
  • Haal de wentelteefjes uit de pan en verdeel over de borden. Garneer met de aardbeien cheesecake room, halve aardbeien en munt. Verdeel er eventueel nog wat kokos en limoenrasp overheen.