Taco's met pulled chicken

03-08-2018

Wraps of taco's als je het mij vraagt kies ik bijna altijd wel voor taco's. Ik vind ze zo lekker crunchy. Daniëlle maakt veel recepten met pulled chicken. Ik dacht zelf altijd dat dit veel werk zou zijn, maar het valt eigenlijk heel erg mee. Dit is dan ook weer een recepten van haar. Liever vegetarisch? Neem dan vegetarische kip stukjes en snijd deze fijn of ga voor jackfruit. Nog lekkerder! Liever lactosevrij? Vervang dan de zure room door wat lactosevrije kwark. Wil je meer leuke recepten voorbij zien komen? Volg Daniëlle dan op haar Instagram: @needforfood.nl ! Ik kan er in ieder geval geen genoeg van krijgen. 

2 personen - glutenvrij 

Ingrediënten

  • 6 taco schelpen 
  • 2 kipfilet
  • 75 gram maïs
  • 2 bosui
  • 2 mini komkommers
  • 1 avocado
  • 125 ml zure room
  • Peper en zout

Voor de marinade**

  • 2 tl zoete paprikapoeder
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1/4 tl kaneel
  • 2 el tomatenpuree*
  • 1 rode peper, in ringetjes
  • 1 teen knoflook, geraspt
  • 2 el olijfolie

Zo maak je de taco's

  • Sla de (dikkere delen van de) kip plat, zodat de kipfilet overal even dik is. Marineer de kip met de specerijen, rode peper, knoflook, tomatenpuree, olijfolie en peper en zout. Dit kan je de avond van te voren al doen, maar een half uurtje is ook prima. 
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de kip met de marinade en maïs in een ovenschaal en gaar zo'n 15 minuten of totdat de kip gaar is. 
  • Verwarm de taco's volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak ondertussen linten van de komkommer met een dunschiller of kaasschaaf, snijd de avocado in plakjes en de bosui in ringen. 
  • Trek de kip met twee vorken uit elkaar en vul de taco's ermee, samen met de komkommer, avocado en bosui en maak af met de crème fraîche. 

*Tip: koop een tube tomatenpuree in plaats van blikjes, zo heb je altijd de juiste hoeveelheid tomatenpuree die je nodig hebt bij de hand!
**Tip: niet alle specerijen in huis? Gebruik dan een Mexicaanse specerijenmix.

Gemiddelde voedingswaarde

Per portie

  • 495 kcal
  • 26 gram eiwitten
  • 38 gram koolhydraten
  • 26 gram vet, waarvan verzadigd 4 gram