TakeDaily

07-03-2018

Supplementen, we horen er steeds vaker van! Hebben we ze nou eigenlijk echt nodig of is gezonde voeding alleen genoeg? Één ding dat zeker is, is dat voedingsmiddelen niet vervangbaar zijn door supplementen. Het is niet dat we ons fruit en groente kunnen laten liggen en maar supplementen gaan slikken om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen. 

Supplementen

Wat zijn supplementen nou eigenlijk? Voedingssupplementen zijn stoffen die je als aanvulling op je dagelijkse voeding kunt nemen. Ze komen onder andere voor in de vorm van een tablet, kauwtablet of capsule. Ook zijn er vloeibare en poedervormige supplementen verkrijgbaar. Supplementen bevatten onder andere vitamines, mineralen of bioactieve stoffen. 

Heeft iedereen ze nodig?

Als je gezond en gevarieerd eet heb je meestal geen voedingssupplementen nodig aangezien je dan vaak al genoeg vitamines, mineralen, etc binnenkrijgt. De meeste Nederlanders lukt dit echter niet volledig en komen hier op een aantal vlakken tekort:

  • Vitamine D. Veel Nederlanders hebben een vitamine D tekort en voornamelijk in de winter. Dit komt omdat we grotendeels afhankelijk zijn van zonlicht en in ons land is dat nog wel eens een probleem. Mocht de zon dan toch schijnen, dan moet je er ook nog voor zorgen dat je lang genoeg wordt blootgesteld aan de zonnestralen. Uiteraard halen we ook een vitamine D uit dierlijke producten. De symptomen van een vitamine D tekort zijn onder andere: vermoeidheid, zwakheid, depressie en spier en gewrichtspijn. 
  • Ook komt een groot deel van de bevolking niet aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten van minimaal 250 gram per dag. Dit blijkt uit verschillende onderzoeken en is ook terug te vinden in de Nederlandse voedselconsumptie peiling.
  • Tenslotte wordt er geadviseerd om minimaal één keer in de week vette vis te eten. Dit haalt lang niet iedereen. Vette vis is namelijk rijk aan omega-3 vetzuren. Over het algemeen eten Nederlanders vaak 70 gram vis per week. Lang niet genoeg dus! 

TakeDaily

Het team van TakeDaily wil het ons gemakkelijker maken om eenvoudig de juiste voedingssupplementen te vinden. Ze vinden het belangrijk dat ze aansluiten bij jouw persoonlijke behoefte in een voor jou passende dosering. Door de test te doen op de website van TakeDaily kom je erachter welke voedingssupplementen bij jou passen! Door simpel weg een paar vragen te beantwoorden weet je al welke supplementen er bij jouw levensstijl passen. Hoe makkelijk is dat? De test is samengesteld door diëtisten en voedingswetenschappers. Een advies op maat wie wil dat nou niet? 

" TakeDaily's vitamines en mineralen zijn van hoge kwaliteit en bestaan uit pure, actieve ingrediënten - allemaal wetenschappelijk bewezen. Onze leveranciers en de grondstoffen die we gebruiken zijn goedgekeurd door de Europese Unie.
Alle formuleringen komen overeen met de regels voor voedingssupplementen, gedefinieerd door de European Food Safety Authority (EFSA) en de Nordic Dietary Advise (NNR). Onze productie- en verpakkingsfaciliteit is ISO 22000: 2005 gecertificeerd. 

Onze omega-3 visolie heeft een IFOS 5-star certificering en behoort daarmee tot één van de beste omega-3 visoliën ter wereld."Ik deed daarom ook de test en bij mij kwamen de volgende drie supplementen eruit:

Ik kook en bak vaak met weinig boter en boter vind je al helemaal niet bij mij op brood of op een cracker. Ik houd er namelijk niet zo van. Daarnaast kan ik door mijn actieve leefstijl wel wat extra energie gebruiken, dus komt de Energy Support goed van pas. Ook eet ik niet wekelijks 100 gram vette vis en daarom wordt het aangeraden om visolie supplementen te slikken. 

Wat ik ook erg fijn vind aan deze supplement is dat ze lactose,- en glutenvrij zijn en GGO-vrij. 

Hoe het werkt

Na het invullen van de test of samenstellen stellen van je box, bestel je de supplementen. Een box is genoeg voor 28 dagen, één dosering per dag aan supplementen. Als je ze hebt besteld worden ze elke vier weken bij jouw thuis bezorgd. Ideaal want zo hoef je niet naar een drogist! Je kunt elke maand jouw gewenste supplementen aanpassen. Voor slechts €18,95 per maand heb jij jou supplementen al in huis en je zit nergens aan vast, want het abonnement is op ieder moment opzegbaar. Het kan ook zijn dat je maar twee soorten supplementen nodig hebt, dan betaal je slechts €15,95 per maand. Dit wordt op de site aangepast. 

Ik kon nog niet zo goed zeggen wat ik er van vond. Dit komt omdat het per vitamine en mineraal verschilt hoe snel je lichaam er op reageert. TakeDaily raad het dan ook aan om minimaal 3 maanden de supplementen te gebruiken om resultaat te kunnen zien. Aangezien ik ze nu pas 20 dagen bezig ben kan ik jullie nog niet alles vertellen over het resultaat! Daarvoor heb ik langer de tijd nodig om verschil te gaan merken. Wel mag ik in samenwerking met TakeDaily iemand blij maken met een maand gratis TakeDaily. Hoe je mee kunt doen, lees je op mijn Instagram! 

Daarnaast krijg je met de code FOODLIES50 maar liefst 50% korting op jouw eerste bestelling. Dus doe de test en bestel jouw TakeDaily met korting.