Tati

19-10-2017

Het is alweer bijna zes jaar geleden dat Tati voor het eerst haar deuren opende in Nijmegen Oost. Een mooie locatie gelegen op de hoek, met een terras erbij waar je in de zomer lekker buiten in het zonnetje kunt genieten van een ontbijt, lunch, diner of gebakje!

Tati

Een gezonde hotspot, waar ook genoeg keus is voor vegetariërs en veganisten. Of je nou voor pannenkoeken, een boterham of een warme maaltijd gaat er is voor iedereen genoeg keus. Een uitgebreide menukaart, ik houd er van. Naast eten kun je er ook terecht voor heerlijke warme en koude drankjes! Stel zelf je favoriete thee samen, of ga voor je favoriete koffie en vergeet er dan zeker niet een overheerlijk gebakje bij te nemen. Aan gebakjes is er keus genoeg, of je hem nou suikervrij, glutenvrij, tarwe vrij, lactosevrij, raw of vegan wil. Het is geen enkel probleem met een volle vitrine. Zoals je wel ziet kun je zelfs met dieet wensen goed terecht bij Tati. De maaltijden worden bereid met verse ingrediënten en dat proef je ook zeker!

Het interieur ziet eruit zoals een sfeervolle hotspot eruit moet zien. Het huiskamer gevoel komt er goed naar boven. Een kleurrijk interieur dat is het zeker! Zo krijg je zelfs in de winter een warm zomers gevoel! Janine is de eigenaar van Tati, waar ze met plezier en alle passie voor werkt! Het leuke is dat er veel vertrouwde gezichten langs komen, zegt ze. Zo bouw je een bepaalde band op met je bezoekers en dat vind ze tof! Dat is ook een van de reden dat ze blij is dat ze haar hotspot heeft geopend in Nijmegen Oost. Druk dat is het vaak bij Tati, maar er is vaak wel een plekje vrij en anders zeker even de moeite waard om 5 minuutjes te wachten!

Ervaring

Samen ging ik met mijn moeder langs bij Tati, om haar eens kennis te laten maken met de toffe hotspots hier in Nijmegen. Ze heeft er al veel verhalen over gehoord, dus werd het de hoogste tijd om het zelf eens te ervaren. Zelf hebben we allebei een lactose intolerantie en kunnen we slecht tegen tarwe! Dit was dus de ideale hotspot om haar mee naar toe te nemen, zodat we eens lekker konden genieten en bijkletsen, zonder daarna buikpijn te hebben! Dat is allebei gelukt. We hebben heerlijk gegeten zonder buikpijn.

We begonnen met een cappuccino, voor mij eentje met amandelmelk, en mams ging voor de sojamelk. Ik nam er de Sunshine Oatmeal bij, heerlijk met banaan, krentjes, pecannoten en een beetje honing. Ik ben dol op warme havermoutjes en vooral met dat koude weer, daarom was ik hier wel erg benieuwd naar! Hij was heerlijk, alleen had ik er graag iets meer kleur aan gezien, zodat het ook nog eens wat mooier op de foto stond, maar dat veranderde natuurlijk niks aan de smaak! Binnenkort komt er een nieuwe oatmeal, en ik kan je alvast verklappen ik wordt heel blij van die smaak, namelijk echt mijn favo winter havermoutje.

Mama ging voor de vegan pannenkoeken met banaan, pecannoten en maple siroop. Het eerste antwoord wat ik kreeg was: " ik heb nog nooit zulke lekkere pannenkoeken gegeten, zelfs beter dan jouw pannenkoeken en dat vegan!" Dat vegan eten zo lekker kon zijn, dat wist ze nog niet. Daarna namen we allebei een warme kop thee. Voor haar een gember thee, met sinaasappel en kaneel, wat ook erg goed in de smaak viel, want die zelfde avond maakte ze hem thuis zelf na! Voor mij een verse muntthee.


En een etentje sluit je natuurlijk af met een lekker gebakje. Een haver, appel, dadel gebakje en een Snicker bite van SUE. De haver, appel, dadel gebak was tarwe vrij, suikervrij en lactosevrij. Het zag er niet zo heel mooi uit, maar de smaak was zo goed! Zelf heb ik nog nooit zo'n lekkere appelgebak gehad. De Sue bite smaakte uiteraard ook weer goed, zoals een echte Snicker hoort te zijn!

We hebben genoten en zijn meer als tevreden. Een reden dus om terug te komen. Ik ben benieuwd naar de nieuwe menukaart die er binnenkort aankomt en kan niet wachten om nog meer gerechten en vooral taartjes te proberen!

Tati