Tricolore salade

05-01-2018

Salade, ik kan het werkelijk altijd eten! Zomer of winter, warm of koud, het maakt me helemaal niets uit. Ik houd van de pure smaak van de groenten en krijg er ongelooflijk veel positieve energie van!

Deze tricolore salade is een van mijn favorieten. Ik eet hem vaak als lunch of 's avonds als side dish bij een lekker stukje vis. En buiten dat hij lekker is en boordevol goede dingen zit, is hij nog eens hartstikke gemakkelijk! Voor je het weet, is hij klaar!
Hopelijk zijn jullie even grote fan als ik! - Stephanie van foodiemuch_

Ingredi├źnten

Voor twee personen

  • 1 rijpe avocado
  • 2 handen gewassen veldsla
  • 1 bosui
  • 100gr kikkererwten
  • 16 kerstomaatjes (ik gebruikte 8 gele en 8 rode)
  • Een handvol pijnboompitten
  • 150 gr garnalen
  • Olijfolie, balsamico, currypoeder, peper en grof zeezout

TIP: Ben je vegetarisch, veganistisch of eet je het als side-dish, laat dan gerust de garnalen achterwege en voeg wat extra kikkererwten toe.

Hoe maak je de salade?

  • Bak de kikkererwten en de pijnboompitten samen met wat currypoeder krokant in de pan.
  • Was de nodige groenten en snij de avocado, de bosui en de kerstomaten in stukjes.
  • Neem een grote slakom en doe er alle groenten in.
  • Voeg ongeveer 2 eetlepels olijfolie en 1 theelepel balsamico toe, samen met een snuifje grof zeezout en wat peper.
  • Meng alles goed onder elkaar
  • Werk eventueel af met de garnalen en meng het geheel nog een keer
  • Smullen maar!

Wil je meer inspiratie van Stephanie? Volg haar dan op Instagram: foodiemuch_