Twins Kitchen - Zoete aardappelbrownies

09-11-2018

" Lisa heeft ons gevraagd of we het leuk vinden als zij ons favoriete recept met jullie mag delen. We vonden dit natuurlijk super leuk, maar we moesten hier wel even goed over nadenken. Want wat is eigenlijk onze favoriet? We liepen een paar dagen met deze vraag rond en moesten flink graven. We zijn namelijk sinds 2015 elk weekend in de keuken te vinden en hebben inmiddels al zoveel lekkere recepten uitgewerkt, dat we teveel keuze hebben! En we vonden natuurlijk wel dat we het unaniem eens moesten zijn over ons favoriete recept.

Na een aantal dagen wisten we het! De zoete aardappelbrownie is onze all-time-favorite. Een recept wat al jarenlang regelmatig in onze oven staat en waar we inmiddels veel varianten op hebben bedacht. Een zoete aardappelbrownie met banaan, eentje met pompoen, een zoete aardappelblondie, maar we variëren ook regelmatig met de topping. Dit recept is een ultieme combinatie tussen smaakvol, chewy én verantwoord. We kijken dan ook altijd erg uit naar ons snack-momentje op een dag, als we weten dat we deze topper bij ons hebben! Ben jij ook overtuigd? Probeer deze dan snel uit. En geloof ons; dat wil je!

Heel veel bakplezier! " - Terry & Yara van Twins Kitchen

24 stuks - vegan - lactosevrij

Ingrediënten 

  • 750 gram geschilde zoete aardappels (±2 stuks)
  • 220 gram dadels
  • 120 gram speltmeel
  • 8 gram bakpoeder
  • 10 gram vanille aroma
  • Snufje zout
  • 60 gram kokosolie
  • 50 gram cacaopoeder
  • 50 gram ahornsiroop
  • 20 gram hazelnoten

Zo maak je de brownies

  • Week de dadels minimaal 15 minuten in heet water. Schil de zoete aardappels, snij ze in kleine blokjes en kook ze in 10 minuten zacht. Giet ze af, zet ze apart en laat ze even afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakvorm met bakpapier. Mix de dadels in een keukenmachine tot er geen grove stukjes meer in zitten. Voeg de zoete aardappels toe en mix door elkaar tot er een egaal mengsel ontstaat. Smelt de kokosolie en voeg dit samen met de rest van de ingrediënten (behalve de hazelnoten) toe aan het mengsel. Mix alles nogmaals goed door elkaar en giet het beslag in de bakvorm.
  • Hak de hazelnoten grof en verdeel ze gelijkmatig over de brownies. Bak de brownies af in 80 minuten.
  • Eet smakelijk!


Gemiddelde voedingswaarde

Per stuk

  • 119 kcal
  • 19 gram koolhydraten
  • 4 gram vet
  • 2 gram eiwit

Wil je vaker de recepten van Twins Kitchen voorbij zien komen? Volg deze twee leuke dames dan ook snel even op Instagram. Daar delen ze de mooiste foto's en lekkerste receptjes! Die wil je niet missen, een echte aanrader om te volgen als je het mij vraagt!