Gezonde kokosbollen 

08-08-2018

Zoals jullie wel weten ben ik ambassadeur van de Albert Heijn. Iedere maand is het weer een feest als de nieuwe box voor de deur staat. Dit keer staat de box in het teken van Festival food. Foodfestivals zijn de laatste jaren erg populair geworden en iedereen heeft er inmiddels al wel een bezoekje aangebracht. Als foodie vind ik het maar al te leuk om van alles te proeven. Maar je kunt het eten ook gewoon thuis na maken. In de nieuwe Allerhande vind je in ieder geval genoeg heerlijke recepten om het foodtruck festival in huis te halen. 

Op zo'n festival is vaak van alles verkrijgbaar, van gezond tot ongezond en van zoet tot hartig. Voor ieder is er wat wils. Ze zijn overigens ook door het hele land te vinden. "Het eten op festivals wordt steeds beter, origineler en exotischer." - Allerhande 

Dat laatste klopt wel. Je kunt het zo gek niet bedenken en je komt het wel tegen. Ook wordt naar mijn mening de kwaliteit van het eten ook steeds beter en wat ik al helemaal tof vind is dat er ook steeds meer vegetarische/vegan gerechten te krijgen zijn! Mijn hartje gaat ook nog eens sneller kloppen als er ook wat gezonds te krijgen is. Ook al kan ik ook wel heel erg genieten van een vers frietje! 

Het eten op een festival moet natuurlijk gemakkelijk te eten zijn het is al helemaal fijn als je het gewoon lekker uit de hand kunt eten. Door de Albert Heijn werd ik uitgedaagd om een van de volgende twee recepten na te maken:

De boodschap erbij was: "geef er vooral een unieke twist aan" en dat heb ik dan ook zeker gedaan. Ik ging voor de kokosbollen en maakte er een eigen variant van. Aangezien mijn blog in het teken van gezond eten staat wilde ik het recept dan ook graag gezond maken. Ik maakte dus vegan kokosbollen met chocolade en havermout. Lekker en voedzaam! Wat wil je nog meer? Daarnaast hoeft dit recept niet in de oven worden bereid. Je kunt ze namelijk gewoon raw eten. 


Gezonde kokosbollen

Op een stokje met chocolade, havermout en fruit

9 stuks - vegan - lactosevrij - glutenvrij 

Ingrediënten

Voor de bollen

  • 70 gram havermout
  • 70 gram dadels zonder pit
  • 2 blokjes (De­li­ca­ta) cho­co­la­de 75% 
  • snufje kaneel
  • 1 el water
  • ± 40 gram kokosrasp 

Overige ingrediënten*

  • 4 aardbeien
  • 6 blauwe bessen
  • 2 frambozen

* Je kunt natuurlijk ook ander fruit kiezen

Zo maak je de kokosbollen

  • Week de dadels ongeveer 10 minuten in lauw water, zodat ze wat zachter worden. 
  • Maal de havermout in de keukenmachine fijn tot havermeel. 
  • Doe vervolgens alle ingrediënten voor de bollen in de blender maar laat 30 gram kokosrasp achterwegen. 
  • Doe de blender aan tot dat er een plakkerig deeg ontstaat.
  • Haal het deeg uit de blender en maak er bolletjes van. Dit gaat het makkelijkst door ze in je hand te rollen. Haal ze daarna door de overige kokosrasp.
  • Doe de bollen ongeveer een uurtje in de koelkast. Zo worden ze iets harder. 
  • Schuif vervolgens een stukje fruit gevolgd met een kokosbol aan een grote tapas prikker en ga door tot de prikker vol is. 
  • Daarna zijn ze klaar om op te eten! 

Op zoek naar nog meer lekkere recepten? Ren dan snel naar de dichtstbijzijnde Albert Heijn voor de nieuwste Allerhande of neem een kijkje op de website! Ik ben benieuwd naar jouw creatie!