Vegetarische borrelplank

01-10-2019

Een vegetarische borrelplank, met onder andere de Kwekkeboom Oven & Airfryer VEGA bitterballen. Met deze borrelplank wil ik je laten zien dat je heel goed vegetarisch kunt borrelen en je het vlees dus echt niet mis. 

Ja ik kom uit de Achterhoek en daar is het nog vaak de aardappels, groente en vleesmaaltijd. Oftewel, wat de boer niet kent... Ik krijg dan ook regelmatig te horen, maar een maaltijd zonder vlees is toch niet lekker. Of nee ik zou echt niet zonder vlees kunnen. Onzin! Probeer het eens zou ik zeggen en je zult versteld staan van de mogelijkheden. Ik vind vegetarisch eten oprecht lekkerder. Denk gewoon niet te veel in AGV-maaltijden en probeer eens iets uit. Te beginnen bij de borrel. 

Kwekkeboom

De vegetarische bitterballen zijn inmiddels niet iets nieuws meer, maar wat de Kwekkeboom Oven & Airfryer VEGA bitterbal zo uniek maakt, is dat ie natuurlijk van Kwekkeboom zelf is. Krokantheid & kwaliteit gegarandeerd! Ze zijn daarom ook nauwelijks te onderscheiden van de bitterballen met vlees. Ik heb ze natuurlijk zelf al even getest, maar krokant en goed op smaak dat zijn ze! Ik weet zeker als je ze blind zou testen, dan weet je niet of je er nou een met of zonder vlees in de mond stopt. 

 Kwekkeboom laat zien dat vega snacken net zo luxe en premium kan   zijn als niet-vega snacken" 

Ook maakte ik er nog geroosterde kikkererwten en een zelf gekruiden notenmix bij. Voor de rest is deze borrelplank echt onwijs makkelijk te maken. Wanneer staat er bij jou een borrelavond op de planning? Vergeet vooral de vege bitterballen niet! 

Ingrediënten

Voor ± 4 personen

  • 1 zak Kwekkeboom Oven & Airfryer VEGA bitterbal
  • 1 tros paarse druiven
  • Hand blauwe bessen
  • 80 gram camembert
  • 75 gram clemont blue 70+
    Of twee andere kaasjes
  • 1 volkoren baguette
  • 75 gram muhammara
  • 75 gram rode bietenhummus
  • Schaaltje pistachenoten
  • Zongedroogde tomaten
  • 200 gram bloemkoolroosjes*
  • 3 el grove mosterd
  • Zoete olijven

*De bloemkool kun je rauw eten en is erg lekker met de hummus en muhammara. 

Voor de gekruide notenmix:

  • 100 gram ongezouten noten
  • ½ el zonnebloemolie
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • Snuf knoflookpoeder
  • Peper en zout

Voor de geroosterde kikkererwten:

  • 265 gram kikkererwten (blik van 390 gram)
  • 1,5 el zonnebloemolie
  • 1 á 2 tl paprikapoeder
  • 0,5 -1 tl komijnpoeder
  • Snuf knoflookpoeder
  • Peper en zout

Zo maak je de borrelplank

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de kikkererwten met de kruiden en zonnebloemolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de kikkererwten eroverheen. Rooster de kikkererwten in ±20 minuten krokant. Laat daarna afkoelen zo dat ze nog krokanter worden.
  • Voeg de laatste 12 minuten de Kwekkeboom Oven & Airfryer VEGA bitterballen toe, of doe de vegetarische bitterballen in de airfryer. 
  • Meng in een kom de noten met de kruiden en zonnebloemolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de noten eroverheen. Rooster ± 6-8 minuten in de oven of totdat ze iets beginnen te kleuren.
  • Verdeel alles over de borrelplank, maak gebruik van verschillende schaaltjes en leg alles in groepjes bij elkaar. Serveer met wat glaasjes bruiswater met munt en blauwe bes voor wat verfrissing. 

Ga jij de vega bitterballen proberen?! Ik ben benieuwd!