Vegetarische Fusilli

05-09-2018

Pasta's, ik kan er geen genoeg van krijgen en ben dol op de variatie. De ene keer met vlees en de andere keer zonder. Dit keer deel ik met jullie deze vegetarische fusilli met onder andere spinazie, tomaat en parmezaanse kaas. Ik gebruik zelf altijd volkoren pasta, aangezien hier veel vezels inzitten. Deze vezels zorgen voor een verzadigend gevoel en zijn dus erg gezond. Voeg er nog lekker veel groenten aan toe en dan heb je in een handomdraai een gezonde maaltijd op tafel staan. 

2 personen - vegetarisch - (lactose,- en glutenvrij mogelijk) 

Dit recept is gemaakt door Daniëlle van Needforfood.nl

Ingrediënten 

  • 150 gram volkoren fusilli
  • 2 el ketchup (met minder suiker)
  • 1 el (yoghurt)mayonaise
  • 1 tl (witte wijn)azijn
  • 300 gram tomaten
  • 1 rode paprika 
  • 10 á 15 zongedroogde tomaten
  • 50 gram verse spinazie
  • 20 gram parmezaanse kaas flakes
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Zo maak je de pasta

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de paprika in parten en verwijder de zaadlijsten. Besprenkel de paprika's met een theelepel olijfolie en peper en zout en rooster 25 minuten in de oven. Snijd daarna in dunne reepjes. 
  • Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook en bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  • Meng in een grote kom de ketchup, mayonaise, witte wijnazijn met peper en zout tot een dressing. 
  • Snijd de tomaten en eventueel de zongedroogde tomaten. 
  • Meng alle ingrediënten en maak af met de parmezaanse kaas. 

Gemiddelde voedingswaarde

Per portie

  • 443 kcal
  • 16 gram eiwitten
  • 65 gram koolhydraten
  • 11 gram vet, waarvan verzadigd 2 gram